Sök

Att läsa Kommunikationsprogrammet

Namn: Saga Sjöberg
Ålder: 21
Hemort: Järvsö
Program: Kommunikationsprogrammet inriktning professionellt skrivande

Det här gör jag när jag inte pluggar: Hänger i stallet eller experimenterar i köket

Helst vill jag arbeta som bokförläggare samtidigt som jag publicerar mina egna böcker.

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Gävle och Uppsala har alltid varit de orter jag velat studera i. Efter att ha bott långt hemifrån under en längre tid kändes det naturligt att söka sig hemåt. Gävle kändes som en lagom stor stad, inte lika litet som Järvsö, men heller inte lika stort som Göteborg. Högskolan i Gävle har alltid haft ett gott rykte och familj och vänner som studerat där tidigare rekommenderade högskolan varmt. Efter det kändes valet av skola inte speciellt svårt alls.

Varför valde du just den här utbildningen?

Det var egentligen inte min plan att börja studera när jag gjorde det. Jag ville studera litteraturvetenskap senare, men först ville jag resa och jobba. Av en slump hittade jag Kommunikationsprogrammet och tyckte det lät väldigt spännande. Jag har alltid varit intresserad av att skriva, både skönlitterärt och journalistiskt. Detta program gav mig båda delar och lite till. Som en ren chansning skickade jag in en ansökan på sen anmälan. Har aldrig ångrat mitt beslut.

Vad är det bästa med utbildningen?
Att man får hela paketet. Jag har alltid velat skriva och publicera böcker. Med denna utbildning får jag verktygen till det. Man får slipa på sitt skönlitterära skrivande, lära sig att tänka kritiskt i journalistiken, samtidigt som man får en uppfattning om skrivandets makt och lär sig hur man ska marknadsföra sina texter.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Detta är en utbildning som är kanon för dig som inte riktigt vet vart du vill hamna rent litterärt. Man får en uppfattning av hela skrivandets värld, och man lär sig navigera tills man hittar det man faktiskt vill skriva om.

Vad är det bästa med Gävle?
Det finns alltid saker att göra, både i stan och i naturen. Jag som kommer från en liten by men som också har bott större delen av mitt liv i storstad tycker Gävle är den perfekta blandningen.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Helst vill jag arbeta som bokförläggare samtidigt som jag publicerar mina egna böcker.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Gå med i studentföreningen för programmet du läser. Det ger en otrolig gemenskap och studentlivet blir väldigt mycket roligare.


Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-12-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)