Sök

Att läsa Lantmätarprogrammet

Här kan du läsa intervjuer med några av våra studenter på Lantmätarprogrammet. De berättar vad de tycker om utbildningen och om hur det är att bo och plugga i Gävle.

Jan Dalheimer

Jan Dalheimer

Ålder: 21
Hemort: Hagfors
Program: Lantmätarprogrammet

Variationen av teori och praktik är det bästa med utbildningen

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Det program jag var intresserad av fanns här, och efter kontakt med utbildningsledare fick jag en väldigt positiv bild av just HiG med dess kontakt till Lantmäteriet m.m.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag har alltid gillat att vara utomhus (bland annat varit scout och orienterare), det kombinerat med ett teknikintresse gjorde lantmätarprogrammet till en bra kombination. Tipset att det fanns fick jag av en annan orienterare.

Vad är det bästa med utbildningen?
Variationen, både teoretiskt/praktiskt och bland ämnena vi läser.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?Man måste nästan anstränga sig för att INTE ha ett jobb kort efter avslutad utbildning.

Vad är det bästa med Gävle?
Det är en tillräckligt stor stad för att allt man behöver ska finnas här, men den känns ändå inte som en storstad och man kan ta sig överallt med cykel på ganska kort tid.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Något inom lantmäteri; det jag utbildar mig till alltså. Men det finns många olika jobb att välja på och jag har inte riktigt bestämt mig för vilket än.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Prata med utbildningsledare av de program du är intresserad av, de kan svara på många frågor. Ställ dig i bostadsköerna snarast, även om Gävle har bostadsgaranti så ger det en möjlighet att välja mera fritt hur och var man vill bo. Kolla även på andra utbildningar inom samma område som de du är intresserad av, det finns mycket som jag inte visste fanns innan jag började plugga på högskolan. I mitt fall var jag ändå nöjd med mitt val, men det finns många andra som byter efter att de lär känna andra som läser annat.

 

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)