Herobild

Maskiningenjör (Co-op) 180 hp

Bli proffs på produktutveckling! Vi behöver experter som kan utveckla smarta och effektiva produktionsprocesser och nya innovativa produkter. Du kan jobba med att ta fram nya
spännande material eller färdiga produkter, möjligheterna är obegränsade.

Kunskap om hela produktions­processen är en konkurrensfördel

Att ha kunskap om både produktionsprocessen i sig och de ekonomiska och praktiska förutsättningar som påverkar den, är en styrka som gör maskiningenjörer mycket eftertraktade på arbetsmarknaden.

Lär känna framtida arbetsgivare redan under utbildningen

Genom sin bredd är maskiningenjörsprogrammet en bra plattform för en lång rad befattningar inom de flesta branscher.

Projekt hämtas ur verkliga livet

I utbildningen ingår flera större projekt där projektuppgifterna hämtas ur verkliga arbetslivet. Högskolan har ett nära samarbete med en rad ledande industriföretag i regionen. Genom studiebesök, projektarbeten och examensarbete får du en bra bild av ingenjörens vardag och användbara kontakter.

Efter examen kan du t ex arbeta med produkt- och produktionsutveckling, konstruktion, materialutveckling, inköp, logistik, försäljning eller kvalitetsteknik.

Välj Co-op och kom närmare verkligheten

För att bli extra attraktiv på arbetsmarknaden kan du läsa utbildningen som en Co-op-utbildning. Du får då arbetslivserfarenhet genom att kombinera studier med arbete under betalda arbetsperioder på ett företag. Närmare verkligheten än så kommer du inte på en högskola!

Studentprojekt: Shell Eco-marathon

Higtech är en projektgrupp med studenter från maskiningenjörs-programmet. Att vara med i HiGtech är frivilligt, studenterna väljer själva om de vill vara med eller inte. Det ger dock ovärderliga erfarenheter och upplevelser. Från 2013 har projektgruppen HiGtech deltagit i tävlingen Shell ECO-marathon. Målet med tävlingen är att framföra ett personfordon längsta möjliga distans med en energimängd motsvarande en liter bensin. Världsrekordet är, för ett fordon med bensinmotor, en bit över 300 mil. Tävlingen har tidigare gått i Rotterdam och kommande år är det London som är värd för tävlingen.

HiGtech innehar sverigerekordet på hela 1309 km på en liter 95-oktanig bensin och placerade sig på 9:onde plats i världen 2015. Att konstruera och bygga Sveriges energieffektivaste bränslefordon har gett mersmak, därför kommer projektet att fortsätta under kommande år.

  1. Läs mer om Shell Eco Marathon
Jonas

Studentintervju

Stina, student Maskiningenjör (Co-op) 180 hp

Det är kul att lösa problem

Anmälningsinformation

Behörighetskrav
Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c. Eller: Fysik B, Kemi A, Matematik D

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *
Hösten 2020
Normal
2020 - 2023
Antal platser: 25
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-19108
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmälan:

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-02-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)