Sök

Att läsa Maskiningenjör Co-op

Namn: Niklas Andersson
Ålder: 34
Hemort: Gävle
Program: Maskiningenjör,
Co-op

Det här gör jag när jag inte pluggar: På fritiden umgås jag gärna med min sambo. Att vara ute och vandra i naturen är en uppfriskande aktivitet som vi båda uppskattar, men också att laga till middagar och testa nytt i köket. I övrigt så är MTB ett stort intresse för mig, så det blir en hel del cykling.

Enkelheten i att snabbt kunna få kontakt och föra en dialog med lärarna är väldigt bra

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Då jag är uppvuxen i Söderhamn, kändes Gävle som ett bra alternativ. Jag kände även en del personer från Söderhamn som gått/gick utbildningen och var nöjda.

Varför valde du just den här utbildningen?
Att läsa till maskiningenjör var något som var fastslaget, men att det blev just utbildningen i Gävle hänger mycket ihop med föregående fråga.

Vad är det bästa med utbildningen?
Förutom intressanta kurser just mot maskin, såsom Mekanik, Hållfasthetslära och Maskinelement, så skulle jag säga att enkelheten i att snabbt kunna få kontakt och föra en dialog med lärarna var väldigt bra. Jag tror att just det sistnämnda är en fördel mot att gå i väldigt stora klasser i andra städer, då många har frågor de vill ställa till lärarna.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Vi genomförde ett längre projektarbete i grupp, ute på ett företag i trakten. Det var väldigt givande då en mängd teoretiska kunskaper från olika kurser under utbildningen fick komma till nytta. Vikten av att få med den ”fjärde dimensionen” – verkligheten, i själva felsökningsarbetet gjorde det hela väldigt intressant och utmanande.

Vad är det bästa med Gävle?
Närheten till natur och fina ställen för cykling!

Vad vill du jobba med i framtiden?
Det är svårt att säga. Jag tror att är man öppen, har tålamod och vill lära sig nya saker, så kommer sidospår att dyka upp längs vägen.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Sök och ha kul under utbildningen!

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-10-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)