Alumnintervju

Här kan du läsa om vad tidigare studenter som läst Samhällsplanerarprogrammet tycker om utbildningen och vad de jobbar med idag.

Agneta Svensson

Alumn, Samhällsplanerarprogrammet
Ålder: 49
Examensår: 2017
Nuvarande arbetsplats och yrke:
Samhällsplanerare på Söderhamns kommun

Det är svårt att hitta ett roligare arbete

 

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval:
Jag hade arbetat i över 20 år som sekreterare och insåg att jag inte utvecklades längre. Detta gjorde att jag tog möjligheten vid en omorganisation att börja studera. När jag läst upp mina betyg på Komvux sökte jag till Samhällsplanerarprogrammet på Högskolan i Gävle. Anledning till att jag sökte just den här utbildningen var för att jag är intresserad av att planera, data, geografi, natur och miljö. Inför 3:e året valde jag inriktning Geografi eftersom jag tyckte den inriktningen var mest intressant och för att jag då skulle få en unik utbildning.

Vad är det bästa med ditt yrke:
Att jag får arbeta med många olika projekt och att ingen dag är den andra lik. Jag får möjlighet att träffa många intressanta människor och dessutom får jag vara med att planera framtidens samhälle.

Hur har dina studier på HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit? Allt! Om jag inte hade läst till samhällsplanerare skulle jag aldrig ha fått arbeta med det jag gör idag.

Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?
Ja absolut för annars hade jag inte fått möjlighet att få arbeta som samhällsplanerare, som är det roligaste arbete som jag har haft.

Vad minns du särskilt från din studietid?
Geovetenskapen, då vi lärde oss om jordarter, bergarter och mineraler. Efter den kursen ser jag på marken med andra ögon.

Vilka är dina framtidsplaner?
Att fortsätta som samhällsplanerare eftersom det är svårt att hitta ett roligare arbete.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-11-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)