Sök

Att läsa Sjuksköterskeprogrammet

Namn: Malin Engvall
Ålder: 20
Hemort: Hedesunda
Program: Sjuksköterskeprogrammet

Det här gör jag när jag inte pluggar: Jag spelar trumpet hemma samt i orkester och så målar jag mycket. Är med min hund och vänner utöver detta. Sitter även i styrelsen för VOX, studentföreningen för bland annat Sjuksköterskeprogrammet.

Jag genomförde värnplikten som sjukvårdare där jag upptäckte hur kul och intressant det var med akutsjukvården

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Jag spenderade året innan som värnpliktig i Skövde och kände att jag ville tillbaka till Gävle under studenttiden. Inte för stort och inte för litet.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag genomförde värnplikten som sjukvårdare där jag upptäckte hur kul och intressant det var med akutsjukvården och att hjälpa andra. Vilket yrket som sjuksköterska matchar väldigt bra med.

Vad är det bästa med utbildningen?
All den verksamhetsförlagda utbildningen, det vill säga praktiken. Att tidigt komma ut och lära sig praktiskt samt få kontakter inför framtiden gör så mycket.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Allt vi lär oss om hur olika alla människor är. Alla fördelar med hur vi ser och behandlar varandra, inte bara inom vården utan överallt. Utöver det är utbildningen väldigt bred vilket ger stora fördelar till ett stort utbud när en gått klart utbildningen.

Vad är det bästa med Gävle?
Det har ett bra centrum som inte är för långt bort ifrån vare sig havet eller skogen. Det finns även många aktiviteter att göra själv eller att titta på, exempelvis Brynäs i ishockey.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill arbeta som anestesisjuksköterska, kallas även narkossjuksköterska, inom akutsjukvården. Akuten, ambulans eller utlandstjänst. Helst alla tre vid olika tillfällen i livet!

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Försök att ligga i förhand med uppgifter och låt inte något släpa efter, det blir bara bättre i slutändan. Sen, njut av studentlivet, i föreningar och kåren! Det är viktigt med pauser från plugget. Ha kul!

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-10-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)