Sök

Att läsa Sjuksköterskeprogrammet

Namn: Nathalie Andersson
Ålder: 33 år
Hemort: Hudiksvall
Program: Sjuksköterskeprogrammet


Det här gör jag när jag inte pluggar: Yoga, löpning, resor och umgänge med vänner

Utbildningen skapar en bra grund med kunskap som är nyttig att ha med sig i livet som helhet

Varför valde du att plugga på högskolan i Gävle?
Jag hade fått ett gott intryck av Högskolan i Gävle genom tidigare studenters upplevelse av utbildning och studietid på högskolan. Något som också passade mig utmärkt var möjligheten att läsa utbildningen med studieort Hudiksvall där jag bor och där merparten av utbildningen utgår ifrån för min del. Samt att jag har min familj i hemstaden Uppsala och då låg Gävle mittemellan.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag valde att studera till sjuksköterska för att det finns oändligt många möjligheter med framtida val av yrke samt att arbetsmarknaden är mycket god. Utbildningen skapar en bra grund med kunskap som är nyttig att ha med sig i livet som helhet. Jag lockas även av alla möjligheter som finns att arbeta utomlands samt kunna göra skillnad där det behövs.

Vad är det bästa med utbildningen?
Genom att den teoretiska kunskapen kombineras med praktiska moment där vi får möjlighet att öva både i metodrum samt under perioder av VFU (verksamhetsförlagd utbildning) är något som jag uppskattar. Jag tycker också att det är bra att dessa perioder av VFU ger en möjlighet att testa på områden som sjukvård, psykiatri, äldreomsorg, hälsocentral och akutsjukvård för att bredda sin inblick för vad en sjuksköterska gör inom de olika inriktningarna.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Utbildningen ger både en sjuksköterskeexamen och en kandidatexamen i omvårdnadsvetenskap vilket kan vara kul att veta.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag går in med ett öppet sinnelag under utbildningen för att se åt vilket område mitt intresse kommer riktas emot. Vad jag vet idag är att jag gillar sammanhang där man får möjlighet att följa personer över tid och bygga upp en relation.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Mitt tips till den som vill söka till högskolan är att känna efter vad man är intresserad av och jämföra olika utbildningar genom att läsa programbeskrivning och upplägg och även se hur arbetsmarknaden kommer att se ut framöver. Men sen är det bara att köra på. Ha kul och se utbildningen som en investering för livet.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-09-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)