Sök

Att läsa Sjuksköterskeprogrammet

Namn: Viktor Blomqvist
Ålder: 33
Hemort: Gävle
Program: Sjuksköterskeprogrammet


Det här gör jag när jag inte pluggar: Jag har 5 barn och sambo som jag spenderar den mesta tiden med. Spelar en del discgolf och försöker jobba så mycket som jag kan där emellan.

Jag har jobbat i vården i åtta år som undersköterska, så det kändes som rätt väg att gå

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Det föll sig naturligt. Jag kom in i Falun också men jag har allt här och Gävle har en väldigt fin och bra skola.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag har jobbat i vården i åtta år som undersköterska, så det kändes som rätt väg att gå då jag ville utvecklas men stanna inom samma område. Just sjuksköterska är så brett och arbete finns det alltid.

Vad är det bästa med utbildningen?
Att man lär sig så mycket och det är väldigt intressant med hur människan fungerar. Sen utbildar man sig i ett yrke som man kan ta med sig vart man vill i landet om man skulle vilja röra på sig i framtiden.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Att jobba inom vården kräver att man har en god människosyn, vilket gör att du kommer träffa väldigt många härliga likasinnade människor som ger väldigt mycket. Sen blandas mycket praktiskt med teoretiskt som man lätt kan koppla samman.

Vad är det bästa med Gävle?
Brynäs IF, Gävlebocken, alla restauranger och en väldigt vacker sommarstad. Sen är det ganska smidigt med E4, E16 och järnvägen runt knuten.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Sjuksköterska känns som ett bra svar. Jag trodde jag ville jobba inom psykiatrin men den bilden ändras hela tiden av alla erfarenheter.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Du kommer inte ångra dig. Plugga som vuxen är tufft men superkul. Första halvåret är kaos sen kommer du in i det. Engagerar man sig så blir det bra och vill man ha lite kul med så finns studentföreningarna som erbjuder mycket roligt. Det är en investering att plugga på högskola.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-09-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)