Gå till eugreenalliance
Sök

Företagsekonomiska magister­programmet: inriktning hållbart internationellt företagande 60 hp

Ett program för dig som vill göra skillnad i framtiden. Efter avslutad utbildning kan du arbeta på en ny och växande arbetsmarknad eller fortsätta inom den akademiska världen.

I vårt ettåriga magisterprogram i företagsekonomi får du möjlighet att utveckla dina affärskunskaper, kunskaper inom hållbar internationell förvaltning och marknadsföring. Du kommer att analysera och utvärdera olika affärsmiljöer och utveckla ett kritiskt förhållningssätt till hållbar internationell verksamhet.

Programmet innehåller kurser inom:

  • International Business Management
  • Sustainability Management
  • Cross-Cultural Management: Scandinavian Perspective
  • Contemporary Perspective in Marketing Management
  • Global Markets & Marketing Strategies
  • Advanced Academic Writing in Business Studies
  • Master Thesis: Research Method & Thesis Writing “Sustainability Management”

Utbildningen ges på engelska och du kommer att ingå i en grupp studenter med olika erfarenheter, där ni drar nytta av varandras åsikter och perspektiv i klassrummet. Du kommer även att komma i kontakt med aktiv forskning inom hållbarhet och internationellt företagande som bedrivs vid Högskolan i Gävle.

Fortsatta studier på avancerad nivå

Det här programmet förbereder dig för att fortsätta studera på en högre nivå inom företagsekonomi. Du kan sedan få jobb inom områden som internationell verksamhet och hållbarhet, där du kan jobba med att se till att företag tar ansvar för samhället och miljön. Du kan till exempel jobba med hållbarhetshantering.

Arbetsmarknad

Fler företag över hela världen uppmanas av regeringar och världsorganisationer att införa hållbarhetsmetoder. Konsumenter efterfrågar mer hållbara produkter och företag försöker att uppnå hållbara mål. Det finns nu fler jobbmöjligheter inom hållbarhetsområdet och erfarenhet krävs inte alltid.

Kontakt

Vid frågor om programmet kontakta

studentsupport@hig.se

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)