Gå till eugreenalliance
Sök

Johan Persson

Johan från Söderhamn berättar hur han tycker det är att läsa till dataingejör.

Johan Persson

Johan Persson

Student, Dataingenjörsprogrammet
Ålder: 27
Hemort: Söderhamn


Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Jag kände för att plugga i en stad i närheten av min hemort så att jag skulle kunna pendla enkelt. Dessutom trivs jag bra i Gävle.

Varför valde du just den här utbildningen?
Datorer och allt omkring har alltid intresserat mig. För mig var det ett enkelt beslut även om jag noggrant övervägde mina möjligheter.

Vad är det bästa med utbildningen?
Hittills har utbildningen tagit upp ämnen som intresserar mig och det är en bra balans mellan schemalagd tid och tid att studera på egen hand. Stämningen i klassen är bra och lärarna är väldigt kompetenta.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Det kan vara bra att veta, om man som mig kommer att pendla, att det finns bra möjligheter att planera sina studier. Man kan bestämma lite själv hur ofta man är på plats på Högskolan och när man känner att det kan fungera bra att studera hemifrån.

Vad är det bästa med Gävle?
Det bästa för min egen del är att det fungerar så pass bra att pendla mellan Söderhamn och Gävle. Staden i sig är väldigt trevlig med fina parker att strosa omkring i.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag ser fram emot att utveckla mina kunskaper inom programmering och möjligtvis jobba med det, annars någonting med inriktning mot datorsupport.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Läs igenom programbeskrivningarna noga och undersök alla möjligheter. Överväg för- och nackdelar. Jag var väldigt noggrann med vilket program jag valde, det gjorde att det kändes som att jag valt rätt.

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)