Gå till eugreenalliance
Sök

Rebecca Lindberg

Rebecca från Gävle berättar hur det är att läsa till dataingenjör.

Rebecca Lindberg

Rebecca Lindberg

Student, Dataingenjörsprogrammet
Ålder: 25
Hemort: Gävle


Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?

Jag ville gå högskoleingenjör inom data och då passade det perfekt att det fanns ett sådant program på min hemort.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag har haft ett datorintresse sedan jag var ung och jag har alltid varit nyfiken på hur det fungerar. Efter gymnasiet gick jag ett tvåårigt datateknikprogram på Mittuniversitetet med inriktning mot webbutveckling vilket jag tyckte var mycket roligt. Efter programmet ville jag utöka mina kunskaper inom datavetenskap och jag tyckte då att Dataingenjörsprogrammet hade mest bredd.

Vad är det bästa med utbildningen?
Området för datavetenskap är under ständig utveckling och nya tekniker kommer väldigt snabbt. Utbildningen har uppdaterat innehåll och vi får lära oss om aktuella och beprövade tekniker. Just nu går vi till exempel en kurs i virtualisering och molntjänster vilket är stort inom IT nu.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Det är mycket hands-on approach och vi får göra mycket laborationer, vilket hjälper en att lära sig saker i praktiken.

Vad är det bästa med Gävle?
Det är nära till havet och Gävle har fin natur. Själva citykärnan är ganska kompakt och det mesta är inom gångavstånd. Gävle har även ett bra fokus på miljö och ordnar olika aktiviteter för att sprida kunskapen och engagera gävleborna.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Efter att ha läst klart programmet här på Högskolan skulle jag vilja studera vidare på ett masterprogram inom datavetenskap. Jag skulle vilja forska i kognitiva system med specialisering inom robotik. Även visualisering och interaktiv grafik verkar roligt.

Jag har också en idé om att jag i framtiden skulle vilja jobba med att ta fram tekniker mot klimatförändringen och som kan hjälpa en hållbar miljö. De kunskaper som du får då du pluggar datavetenskap kan appliceras på så många olika arbetsområden och är väldigt värdefulla i ett alltmer datoriserat samhälle.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Plugga någonting du är intresserad av och som du tycker är kul. Även om du inte tycker att precis alla kurser inom ett program verkar roliga så blir det lättare om du i alla fall tycker om det övergripande ämnet. Det kan också underlätta att ha ett slutmål i åtanke med den utbildning man har valt. Vad vill jag göra och vilka möjligheter öppnar denna utbildning för mig?

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)