Gå till eugreenalliance
Sök

Med logik och känsla

Sanna Lundqvist pluggar till ingenjör och har full koll på ettor och nollor. Hon har hittat en perfekt metod för att studera som bäst: träning varannan dag.

Student Sanna Lundqvist. Bild till katalogen.

Namn: Sanna Lundqvist
Program: Dataingenjörsprogrammet

 

NU GÅR SANNA tredje terminen på data-ingenjörsprogrammet. Hon har alltid gillat logik och matematik.

– Egentligen skulle jag till Uppsala för att läsa matte. Men sommaren innan hade jag ett jobb där jag fick halvkoda lite. Och det kändes helt rätt. Det matematiska tänket finns även i programmering, det var som en vinstlott att upptäcka det.

Från början kommer hon från Horndal. Men redan i gymnasiet flyttade hon till Sandviken

För att läsa industriteknik. Hon bor fortfarande kvar, nu i en lägenhet fylld av blommor.

– Man kommer nästan inte ut på balkongen längre. Både jag och min sambo älskar blommor. Den senaste favoriten är passions­fruktblomman.

Träning på fritiden

Trots att hon vill arbeta med ettor och nollor i jobbet så ska det vara tvärt om på fritiden. Hon lagar gärna mat, men aldrig någonsin med recept. På samma sätt vill hon ta hand om sina blommor. Med känsla. En annan sak som är viktig i hennes liv, det är träningen.

– Jag tränar varannan dag, först löpning och sedan styrketräning på ett utegym. Allt blir bättre av att träna. Sömnen, ja allt. Härom-dagen satt jag och pluggade från åtta på morgonen till nio på kvällen, det hade aldrig funkat om jag inte tränat.

Men hon är inte intresserad av att springa lopp eller tävla. Hon mäter aldrig några resultat. Det enda målet är att orka fortsätta träna på samma sätt under resten av livet. I framtiden vill hon skriva kod och vara med och utveckla kontorssystem.

Jobbet med studierna

– Jag vill gärna stanna i Gävle. Trivs så bra här. Men det vore såklart fint med ett växthus, någon gång framöver.

När det gäller studierna har det funkat väldigt bra. Hon går upp samma tid varje dag och gör sina timmar. Som vilket annat jobb som helst.

– Jag hade förväntat mig att det skulle vara tuffare att studera. Men gör man sina timmar och är med på lektionerna, då är det inga problem.

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)