Gå till eugreenalliance
Sök

Studentprojekt

På Dataingenjörsprogrammet har vi flera kurser där du som student arbetar i projekt för att få ett smakprov på hur det kan vara i det verkliga arbetslivet.

Ett fritt projekt med stort eget ansvar

Projekten är ofta ganska styrda över vad som skall göras och på vilket sätt de ska utföras. Men i trean läser du en kurs som enbart är riktad mot att genomföra ett större projekt som är väldigt fritt och som utförs mot externa beställare och under stort eget ansvar.

Projekt som är "på riktigt"

Teamen jobbar alltid tillsammans och sitter oftast också på någon dedikerad arbetsplats. Vi strävar efter att studenterna till och med får sitta hos arbetsgivaren/beställaren, om möjligt. Tanken är att det skall vara så mycket som möjligt ”på riktigt” så det förekommer inte ens någon tenta. Däremot bedöms hela arbetsprocessen, produkten de skapat och dokumentationen de lämnar ifrån sig till kund som användarmanualer och tekniska instruktioner till driftspersonal. De här delarna ska vara så professionella som möjligt.

Studenterna som har genomfört denna projektkurs tycker ofta att det är en av de roligaste och lärorikaste kurs de har gått.

Här nedan finns några exempel på framgångsrika projekt.

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)