Gå till eugreenalliance
Sök

Företagsröster

Många företag efterfrågar just den kunskap och kompetens som du får när du läst Datavetenskapliga programmet. Här kan du läsa lite om vad några av de har för behov och tankar inför framtiden.

GIS-kunskap för framtiden

Hos oss får du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för företag som tillhandahåller grundläggande infrastruktur i vårt samhälle. Att ledningsnät planeras, dokumenteras och underhålls i ett driftsäkert system är avgörande.

Du får möjlighet att bredda och utveckla dig inom GIS och IT tillsammans med ca hundra kollegor med olika erfarenhet, bakgrund och kunskaper. Du får även möjlighet att arbeta nära våra kunder för att tillsammans med dem kartlägga behov och formulera lösningar i linje med produktens framtid.

Vi ser ett stort behov av gis-kompetens framöver och ser fram emot att skapa kontakt med studenter på HiG.

Kom ihåg att det ska vara roligt att gå till jobbet!

Natalie Ekroth, gis-konsult Digpro Solutions AB

Vi ser fram emot att möta den nya generationen studenter

Geografisk IT och GIS är en viktig del av vägen mot en bättre värld. Vi som jobbar med GIS, vår kompetens, produkter och innovativa lösningar skapar allt bättre förutsättningar för människor att fatta insiktsfulla beslut. Detta gäller allt i från det lokala och vardagliga till ansvarsfull samhällsutveckling. Möjligheten att sprida vårt erbjudande till alla, via mobil teknologi och öppna/kommersiella plattformar och web, är det hetaste just nu.

Vi som programvaru-/tjänsteutvecklingsföretag ser fram emot att möta den nya generationen IT/GIS studenter på HiG. Vi är säkra på att vi då, liksom i skrivande stund, har behov av deras nyvunna kunskaper. Kombinationen av kunnande inom modern utvecklingsmetodik/teknik och GIS är precis vad vi behöver, idag som i morgon.

Anders Haraldsson, lösningsstrateg Sokigo

En utbildning för våra behov

Sedan 2015 har Försäkringskassan slussat in 75 nya it-talanger på jobbet. 4 av 5 av dessa jobbar kvar hos oss idag, de finns inom alla områden. De jobbar med allt från javautveckling till testautomatisering, projektledning, nätverksdrift till UX och allt där emellan. Många av dom har kommit från Högskolan i Gävle, som vi anser har program som stämmer väldigt bra ihop med våra behov. Vill man fortsätta att utvecklas efter högskolan så är Försäkringskassan en utmärkt arbetsgivare med många möjligheter. Hos oss är du en del av utvecklingsprocessen och får dessutom en chans att bidra till Sveriges utveckling av digitala tjänster.

Magnus Gafvelin, Enhetschef FK IT VO Applikation

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)