Gå till eugreenalliance
Sök

Grundlärarprogrammet inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1 - 3 240 hp

Är du intresserad av att arbeta med barn i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, och vill vara med och utveckla skolverksamheten, då är denna inriktning något för dig.

Om utbildningen

I utbildningen varvas ämnesstudier med studier inom utbildningsvetenskaplig kärna och verksamhetsförlagd utbildning. Ämnesstudierna innefattar svenska och matematik samt engelska, samhällsorienterande ämnen, naturorienterande ämnen och estetiska lärprocesser. Inom den utbildningsvetenskapliga kärnan studeras bland annat ledarskap, grupprocesser, demokratins villkor, pedagogisk dokumentation och utvärdering samt kunskap och lärande.
I utbildningen ingår även verksamhetsförlagd utbildning i såväl den utbildningsvetenskapliga kärnan som i matematik och i svenska.

Programmet ges både på campus och distans med 100% studietakt. Distans innebär ca fyra till sex träffar per termin i Gävle. Varje träff är minst 1-2 dagar. I vissa kurser är antalet dagar förlagda till Högskolan i Gävle fler om så krävs. Det förekommer också föreläsningar och seminarier på nätet under dagtid.

Efter utbildningen

Utbildningen leder till en grundlärarexamen och ger kompetens för undervisning i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3.

Examen

Grundlärarexamen

Mer information

Utbildningsplan

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Ansökan *
Hösttermin 2023
Normal
2023 - 2027

Antal platser: 30

Studieort: Gävle

Anmälningskod: HIG-19637

Undervisningsspråk: Svenska

Studietakt: Helfart

Hösttermin 2023
Distans
2023 - 2027

Antal platser: 50

Studieort: Gävle

Anmälningskod: HIG-19638

Undervisningsspråk: Svenska

Studietakt: Helfart

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)