Gå till eugreenalliance
Sök

Att läsa Kommunikationsprogrammet

Namn: Martina Sjöström
Ålder: 25
Hemort: Norrköping
Program: Kommunikationsprogrammet - inriktning kommunikatör

Det här gör jag när jag inte pluggar: Jag tränar, jobbar extra i butik, går promenader, pysslar och allt sånt där. Internetshoppar gör jag också, en hel del.

...med den här utbildningen får man en bra grund för att senare kunna briljera med nya idéer inom kommunikationsbranschen


Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Det var nog mest en härlig slump, faktiskt. Jag kände att jag behövde en förändring och började söka runt efter program som kunde ge mig den förändringen. Jag minns att det länge kändes som en omöjlighet att hitta rätt; tills jag ramlade över en sån här intervju. Och på den vägen är det.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag har alltid älskat kommunikation och att skriva. Att få omvandla ord till någonting större. När det gick upp för mig att det fanns en utbildning som kunde ge mig den möjligheten, kändes det som det självklara valet. Tiden går så fort och man ska göra mer av det man älskar, kan man dessutom få arbeta med det sen, känns det som den perfekta kombinationen.

Vad är det bästa med utbildningen?
Att den är väldigt bred. Och att man under tre års tid får testa sig fram och känna efter vilken väg man vill gå. Jag har alltid trott att jag vill jobba mer åt marknadshållet. Att jag skulle bli Art Director eller jobba med grafisk design. Nu, halvvägs in i utbildningen, har jag insett att det är den skrivande delen jag känner mest passion till. Det är en utbildning som gör det möjligt att vara lite vilsen emellanåt med andra ord, och det tycker jag är väldigt härligt.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Att vi får möjlighet till praktik under det sista året. Det ser jag väldigt mycket fram emot. Jag tror att det är nyttigt för oss att få pröva våra teoretiska kunskaper i praktiken, samtidigt som det också ger oss bättre förutsättningar för ett senare arbetsliv. Men också: att den är väldigt aktuell och i tiden. Möjligheterna för kommunikation är helt annorlunda idag, och med den här utbildningen får man en bra grund för att senare kunna briljera med nya idéer inom kommunikationsbranschen. Hur häftigt är inte det?

Vad är det bästa med Gävle?
Att det är en väldigt mysig och hemtrevlig stad, skulle jag säga. Jag trodde ett tag att jag skulle bli galen av att flytta till någonting mindre. Men tvärtom. Istället har det gjort mig lugnare och mer tillfreds. Det finns så många smultronställen även här, och jag förvånas ständigt över hur mycket jag ännu inte hunnit med att upptäcka. Jag tycker också att Gävle som stad är otroligt skicklig på att göra varje årstid unik. Nu har de exempelvis slagit upp en skridskobana framför Rådhuset i centrala city. När jag står där och iakttar barnen som glatt och bekymmerslöst tar sig runt till julmusik och kvällsbelysning i färger av rött och grönt, slår det mig att alla nog skulle behöva bo i en stad som Gävle någongång.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill jobba med kommunikation. Gärna i det skriftliga formatet. Jag vill känna att jag varje dag får utlopp för min kreativitet, och att det i sin tur leder till att jag aldrig slutar utvecklas. Var det tar mig, vet jag inte ännu. Jag tänker att tiden får utvisa det.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Ha tålamod. Våga känn efter, men känn inte efter för mycket. Exakt allt kan inte vara roligt alltid; livet fungerar ju så. Välj någonting som får dig känna nyfikenhet och håll fast vid det även när det känns jobbigt. Jag har inte älskat varje sekund av det, men jag älskar helheten - och det är det som får mig att med glädje och förväntan vilja fortsätta. Se det som ett äventyr.

Kan jag, så kan du också!Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-11-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)