Gå till eugreenalliance
Sök

Co-op-företag inom automationsområdet

Läs mer om hur några företag ser på Co-op som utbildningform och hur framtida rekryteringsbehov av automationsingenjörer kan se ut.

Billerud Korsnäs

" – Behovet av automationsingenjörer hos oss ökar och vi kommer inom de närmaste åren ha ett stort behov av kreativa och lösningsorienterade personer som kan hjälpa oss på vägen mot hållbart samhälle. BILLERUDKORNÄS kommer behöva anställa ingenjörer inom flera delar av verksamheten och inte minst inom automation. Jag ser mycket positivt på att denna utbildning nu kan erbjudas i Gävleborgs län där BILLERUDKORSNÄS sedan länge har en stark närvaro. Min uppmaning är att alla med intresse för miljö-, teknik- och framtidsfrågor överväger att ge denna utbildning en chans.”

Sofie Johansson, Chef Teknik Projekt & Underhåll, BILLERUDKORSNÄS

Kraton Chemical AB

" – Automation är ett brett och växande område och ett  framtidsområde för oss och svensk industri i sin helhet – genom Co-op-utbildningen får vi chansen att hitta våra framtida ingenjörer redan under deras utbildning, vilket ger oss goda möjligheter till en långsiktig och kostnadseffektiv rekrytering.

Under arbetsperioderna får studenterna möjlighet att lära känna oss och se möjligheterna och utvecklas inom deras framtida yrkesval. En annan fördel är att  introduktion och upplärning genomförs under Co-op-utbildningens arbetsperiod vilket vid en eventuell anställning efter examen är oerhört värdefull."

Lula Camaj, personalchef, Kraton Chemical AB

Sandvik

Sandvik

”– Behovet av automationsingenjörer på Sandvik och i hela vår bransch bara ökar. Det är ett verkligt framtidsyrke med mycket goda möjligheter som arbetstagare att välja sina möjligheter. Hos oss kan du arbeta med allt från underhåll av våra maskinpark till övergripande planering och utökad automatisering av vår verksamhet. Det är ett verkligt framtidsyrke och som utbildad automationsingenjör har man mycket goda möjligheter på arbetsmarknaden.

Vi är otroligt glada att man kan läsa en så attraktiv och näringslivsintegrerad utbildning i vårt närområde. Missa inte möjligheten!”

Vad gäller sommarjobb och exjobb så erbjuder vi det redan idag till de studenter som redan är hos oss, men vi kan inte gå ut med en uttalad garanti för det.

Just nu ser jag ingen förändring i den planen hos oss, utan vi planerar att köra på fullt ut med det, men det kan komma att förändras…

Vi håller gärna en nära kontakt med utbildningen där vi berättar mer om vad vi arbetar med, kikar på studiebesöksmöjlighet och stötta utbildningen generellt.
Den är viktig för oss.

Lisa Wagenius, employer Branding Specialist
Sandvik Materials Technology

AFRY

"– Efterfrågan på våra tjänster ökar kontinuerligt och vi behöver förstärka vår organisation med fler teknikkonsulter. Vi är verksamma inom industriella anläggningar med konstruktion och projektering. Några av de branscher vi verkar i är papper och massa, bioenergi, ångkraft, verkstad, stål- och gruvindustrin. Genom Co-op-utbildningen får vi möjlighet att skräddarsy de praktiska delarna när studenterna kommer ut på deras arbetsperioder."

Erik Stål, tidigare gruppchef, ÅF-Industry, Mechanical & Plant Design i Gävle

Andra Co-op-företag inom automation

Inom ramen för Co-op-utbildningen inom automation samarbetar bland annat även dessa företag:

ABB Group AB
AB Karl Hedin
Bilfinger Industrial Services
Billerud Korsnäs AB
Fresenius Kabi
GE Healthcare
Nolyx AB
Rejlers Ingenjörer AB
Rimaster AB
Rottneros AB
Sandvik AB
Sandvik Rocktools AB
Schneider Electric
Setra Group AB
Stora Enso AB
Svenska Fönster AB
Textilia AB

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-08-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)