Gå till eugreenalliance
Sök

Att läsa Sjuksköterskeprogrammet

Namn: Kevin Stenberg
Ålder: 26
Hemort: Norrköping
Program: Sjuksköterskeprogrammet

Det här gör jag när jag inte pluggar:
Jag vill hålla mig frisk och vara i form, så gymträning är betydande i min vardag. Jag är dessutom en social person och umgås så mycket som möjligt med vänner och familj.

Att själv ansvara för en persons omvårdnad och bidra till en god vårdtid är min målsättning

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Jag blev rekommenderad skolan av andra och tyckte att upplägget på programmet såg bra ut. Jag hade även från början en anhörig som är bosatt i Gävle.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag fick som 15-åring göra praktik på en röntgenklinik och blev därefter intresserad av sjukvården. Jag utbildade mig senare till undersköterska och har för det mesta arbetat på sjukhus. Jag har alltid haft ett medicinskt intresse och en vilja att ta hand om människor, men även att stötta dem till att använda sina egna styrkor. Att själv ansvara för en persons omvårdnad och bidra till en god vårdtid är min målsättning.

Vad är det bästa med utbildningen?
Utbildningen omfattar och berör många områden inom sjukvård i en bra ordningsföljd. I kurserna får man en inblick av varje område vilket ger intresse till att fördjupa sig.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Efter termin tre blir man behörig till att arbeta som undersköterska på sjukhus vilket kan ge klinisk erfarenhet och en chans till extrapengar.

Vad är det bästa med Gävle?
Människorna man möter här i staden är trevliga och det är en bra stad för studenter. Gävle är beläget på ett gott avstånd från Stockholm och det är smidigt att resa hit.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill arbeta inom medicinklinik, jag har ett speciellt intresse för dialys.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Kom väl förberedd till seminarierna och var öppen för den kunskap du får, på det sättet bygger man intresse och motivation till att utvecklas.

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)