Gå till eugreenalliance
Sök

Människa-kultur-religionsprogrammet 180 hp

I ett alltmer mångkulturellt Sverige ska fler oliktänkande människor kunna leva tillsammans. Hur bygger vi ett samhälle där alla kan känna sig välkomna och inkluderade? På Människa-kultur-religionsprogrammet får du de redskap som du behöver för att förstå och agera i din samtid och den gemensamma värld vi lever i.

Bli en brobyggare

Globalisering och migration har gjort invandring, mångkultur och integration till viktiga frågor i Sverige. Hur kan vi förstå varandra bättre? Hur kan vi leva i symbios? Dessa frågor har lett till att brobyggare med kunskaper om religioner, kultur- och livsfrågor blivit nyckelpersoner i dagens samhälle. Människa-kultur-religionsprogrammet ger dig förutsättningarna att bli en av dem.

Vad kan jag göra sen?

Din kompetens ger dig möjlighet att arbeta med människor inom många olika områden och på många olika arbetsplatser, såsom Länsstyrelsen, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Försvarsmakten, regionförbund, kommuner, samfund och kyrkor, skolor, frivilligorganisationer och ideella organisationer. Har du en tidigare utbildning ger Människa-kultur-religionsprogrammet dig en konkurrenskraftig kompletterande kompetens.

Möjlighet till vidareutbildning

Ju mer mångkulturellt vårt samhälle blir, desto mer attraktiv blir din kompetens på arbetsmarknaden. Med den generella kandidatexamen i religionsvetenskap som utbildningen ger kan du också söka till fördjupade studier inom ämnet – exempelvis det masterprogram i religionsvetenskap vi erbjuder på Högskolan i Gävle.


Bli länken världen behöver

En minut om varför världen behöver dig.

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-02-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)