Sök

Studentintervju

Här kan du läsa intervjuer med några av våra studenter på Människa- kultur- religionsprogrammet.
De berättar vad de tycker om utbildningen och om hur det är att plugga i Gävle.

Kimberly Seitola

Kimberly Seitola

Ålder: 23 år
Hemort: Gävle

Det skulle vara kul att jobba med människor och deras kulturella bakgrund


Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Det var egentligen inte mitt första val eftersom jag kommer från Gävle. Jag hamnade här då programmet jag studerar var mitt andrahandsval. Inget jag ångrar eftersom Gävle ändå är en ganska mysig stad att bo i.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag valde utbildningen för att den lät intressant och för att den känns relevant kopplad till hur dagens samhälle ser ut, alltså det mångkulturella samhället. Samt att det gick att välja lite själv vart du tar din utbildning någonstans med de uppgifter du gör.

Vad är det bästa med utbildningen?
Det bästa med utbildningen är det intressanta utbudet av kurser som finns på vårterminen under andra året. Eftersom det gick att inrikta sig lite mer på det som jag själv var intresserad av. Varje uppgift som du får är oftast öppen för egen tolkning och du kan ta den dit du vill.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Utöver det intressanta utbudet av kurser så får du chansen att träffa studiekamrater från hela Sverige och även några andra delar av världen. Samt att vår utbildningsansvarig är öppensinnad och öppen för förändring av programmet.

Vad är det bästa med Gävle?
Det är nära till det allra mesta som du kan tänkas behöva. Om det ligger en bit bort så finns det oftast bra eller helt okej bussförbindelse dit. Oftast behöver man inte ta bussen heller, om du hellre vill gå eller cykla så fungerar det alldeles utmärkt.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Det skulle vara kul att jobba med människor, deras kulturella bakgrund och relaterade mångkulturella frågor. Fast jag har inte riktigt bestämt mig, då jag funderat på att studera vidare någon kurs till innan jag börjar jobba.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
När du söker, sök så många intressanta utbildningar som du känner är relevanta för dig. Då är chansen större att du kommer in på något du är intresserad av. För dig som kommer in på ett distansprogram, och studerar på campus är ett tips att kolla in studentföreningslivet om det känns relevant för dig.

 

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-05-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)