Sök

Klientutveckling på mobila enheter 7.5 hp

Om kursen

Många tjänster, både offentliga och privata, utförs idag genom att vi själva får logga in på någon hemsida och utföra eller beställa de tjänster vi vill ha. Detta kräver en internetansluten dator, surfplatta eller smartphone. Dock bli det vanligare och vanligare att man via sin smartphone laddar ned en specialiserad app där vi på ett mycket smidigt sätt kan utföra de saker vi vill ha gjort. Det finns idag en app för i princip alla populära tjänster på nätet, allt från bankärenden och skattefrågor till uppspelning av streamad film och musik.

Denna kurs introducerar studenten till skapandet av appar i operativsystemet Android där vi, utöver själva ramverket och vedertagna programmeringsmetoder, fokuserar på att våra appar skall kunna hämta distribuerat data från olika källor och att vi skall kunna spara och behandla data lokalt på telefonen bl.a. via den inbyggda databasmotorn i Android. Mediafiler, inbyggda sensorer och grundläggande användardesign är också saker som gås igenom.

Kursen vänder sig främst till dig som redan har grunder i Javaprogrammering (krav) och har viss kunskap om databaser och distribuering av data via nätet (ej krav) men ännu inte prövat på att programmera appar på Androidsystemet. Kursen är alltså inte en nybörjarkurs i Javaprogrammering utan förutsätter grundläggande kunskaper om Java och objektorienterad programmering.

Kursplan

Litteratur

Anmälningsinformation

Behörighetskrav

Programmeringsmetodik 7,5 hp eller motsvarande

Urval

Högskolepoäng

Webbanmälan öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

När du väljer att ansöka till en kurs kommer du till Antagning.se där koden för din kurs kommer vara förifylld.

Mer om antagning på Antagning.se

Ansökan

Start
Studieform
Veckor
Anmälan

Det finns inga ansökningstillfällen

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)