Gå till eugreenalliance
Sök

IT-systemutveckling - mot geografiska informationssystem 180 hp

Utveckla framtidens appar och IT-system! Idag räknar vi med att våra mobiltelefoner och andra enheter ska veta om var vi är och var närmaste restaurang eller liknande finns. Nya IT-system behöver hela tiden de här funktionerna och du kan vara med och utveckla dem!

Unik utbildning i Sverige

Utbildningen ger dig en unik kompetens inom både datavetenskap och geomatik. En kompetens som länge efterfrågats av arbetsmarknaden i Sverige. Högskolan i Gävle är det enda lärosätet i Sverige som erbjuder en utbildning med den här bredden och djupet.

Välj inriktning själv på din framtid

Med djupa kunskaper inom varje område under utbildningen så kan du själv välja inriktningen för din framtida yrkesroll. Det här gör det möjligt för dig att välja arbete efter de intressen du har. Störst fokus ligger på kombinationen av mjukvaruutveckling och GIS-applikationer. En kombination som behövs vid de flesta kartproducerande företag.

Eftertraktad på arbetsmarknaden

Oavsett om du brinner för programmering eller design och utveckling av webbplatser och mobilappar så är du hett eftertraktad av många arbetsgivare. Inom karttjänstbranschen till exempel finns ett stort behov av skickliga applikationsutvecklare som behärskar både IT och GIS. Inom IT-systemutveckling ger vi dig som student en spetskompetens inom GIS (Geografiska informationssystem) vilket gör att du får en mycket bra position på arbetsmarknaden. Efter avslutad utbildning kan du få många yrkesroller, bland annat applikations/systemutvecklare, projektledare och konsult.

Gästföreläsare från världsledande företag

Utbildningen har bra kopplingar till världsledande lokala företag (till exempel Lantmäteriet och ESRI) inom branschen som erbjuder gästföreläsningar, projekt och studiebesök. Du får en bred kompetens och kommer att kunna arbeta inom allt från system/mjukvaruutveckling till GIS-arkitektur.

Ljus arbetsmarknad

Det finns ett stort behov av IT-systemutvecklare på arbetsmarknaden både nu och minst fem år framåt enligt arbetsmarknadsundersökningar. Våra studenter har i de flesta fall arbete innan utbildningen är avslutad. Våra tidigare studenter arbetar idag som IT-support, IT-tekniker, programmerare, applikationsutvecklare, systemerare, teknisk projektledare, webbdesigner och mycket mer.

Gå vidare till en master

Om du inte vill jobba direkt efter utbildningen utan känner att du vill fördjupa dig ännu mer så är du behörig att söka till Masterprogrammet i Geospatial informationsvetenskap 120 hp. Du kan även söka till masterprogram vid andra lärosäten.

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1 b / 1a1+1a2. Eller: Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-02-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)