Herobild

Folkhälsostrateg för hållbar utveckling 180 hp

Är du intresserad av att arbeta hälsofrämjande för en hållbar utveckling? Vill du vara med och utveckla ett hållbart samhälle med folkhälsan i fokus? Då är programmet Folkhälsostrateg för hållbar utveckling på Högskolan i Gävle något för dig!

Hållbar utveckling – en förutsättning för folkhälsan

För att nå hållbar hälsa i samhället behövs kunskaper i hur vi uppnår hållbarhet både socialt, ekologiskt och ekonomiskt. De olika perspektiven kombineras i programmet. Syftet är att du ska kunna arbeta hälsofrämjande för en hållbar utveckling på befolknings- och gruppnivå.

En kompetens som behövs i framtiden

Genom utbildningen får du en kompetens som behövs i framtiden. Du får med dig kunskaper för att kunna bidra till folkhälsa och hållbar utveckling. Efter utbildningen har du möjlighet att jobba inom privat eller offentlig sektor, i både stad och på landsbygd. Arbetsgivare eller uppdragsgivare kan vara företag, kommuner, regioner, länsstyrelser eller andra myndigheter.

Rådgivare, samordnare eller strateg

Du kan arbeta som exempelvis rådgivare, samordnare eller strateg inom hälsofrämjande arbete och hållbar utveckling. Arbetsuppgifter kan vara att undersöka, kartlägga, organisera och tillsammans med olika yrkeskategorier planera för en verksamhet som strävar mot ett hälsofrämjande arbete med fokus på hållbarhet.

Genomförd utbildning leder till en filosofie kandidatexamen i folkhälsovetenskap och ger dig förutsättningar för att du ska kunna söka till vidare studier på avancerad nivå i folkhälsovetenskap.

Jonas

Studentintervju

Elin, student

Anmälningsinformation

Behörighetskrav
Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c. Eller: Matematik B

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *
Hösten 2019
Normal
2019 - 2022
Antal platser: 35
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-19002
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmälan:

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-10-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)