23

APR 2024

kl. 12.00-13.00

Forskarlunch med Gunnar Bergström och Marina Heiden

Välkommen till forskarlunch där professorerna Marina Heiden och Gunnar Bergström föreläser kring temat ”Produktivitet och arbetshälsa vid distansarbete”.

Under våren så fortsätter Högskolan att arrangera lunchföreläsningar på DoSpace. Föreläsningarna är ca 45 minuter långa, inklusive tid för frågor. Vi bjuder på en lunchbaguette och smoothie.

Datum: Tisdag den 23 april
Tid: 12.00-13.00
Plats: Dospace/Gävle Innovation hub, Drottninggatan 18

Anmälan

Länk till anmälningsformulär Länk till annan webbplats.

Produktivitet och arbetshälsa vid distansarbete

Kan det påverka hälsan när vi jobbar hemifrån helt eller delvis? Och blir vi mer effektiva? Har organisationen något att tjäna på detta?

Distansarbete hemifrån tycks ha kommit för att stanna i svenskt arbetsliv. I Sverige jobbar cirka 35-40% hemifrån åtminstone i någon grad numera. Detta väcker frågor både om arbetshälsa och produktivitet för den enskilda anställda och för organisationen.

Vid föreläsningen kommer forskning kring distansarbete, hälsa och produktivitet att presenteras och diskuteras utifrån hur distansarbetet praktiseras.

Gunnar Bergström leder ett forskningsprogram vid Högskolan i Gävle ”Flexibelt arbete – Möjlighet och Utmaning” där distansarbetets sociala och ekonomiska hållbarhet undersöks. Marina Heiden leder ett motsvarande projekt ”Flexibel omställning för hållbar innovation i Gävleborg” för att öka kunskapen om flexibla arbetsformer i små och medelstora företag.

Gunnar Bergström

Gunnar Bergström

Marina Heiden

Marina Heiden

Tid och plats

23 apr 2024

12.00

Dospace/Gävle Innovation hub, Drottninggatan 18

Arrangeras av

Högskolan i Gävle

Lägg till i min kalender

Frågor och ytterligare information

Eva Karlberg, akademisekreterare, profilbild

Eva Karlberg, akademisekreterare

Avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap

Sidan uppdaterades 2024-04-16