20

JUN 2024

kl. 13.00-14.00

Gymnasieelever automatiserar resning av midsommarstång

En uppgift för sommarjobbande gymnasieelever är att automatisera resningen av en midsommarstång! Journalister är välkomna på invigningen av midsommarstången 20 juni.

28 gymnasieelever från Gävleborgs län sommarjobbar som ingenjörstrainees på Högskolan i Gävle. FOTO: HiG

Under sommarlovets första vecka har 28 gymnasieelever från Gävleborgs län sommarjobb som ingenjörstrainees på Högskolan i Gävle. På schemat står teknikprojekt på KF Heros elinnebandystolar och att automatisera en resning av en midsommarstång.

Ingenjörstrainee är ett projekt som anordnas av Teknikerjakten vid Högskolan i Gävle. Meningen är att andraårselever som går teknik eller natur ska få prova på olika delar av ingenjörsyrket samtidigt som det väcker intresse för ingenjörsutbildningarna. Eleverna har fått lära sig produktutveckling, programmera och använda 3D-skrivare. Under veckan deltar ingenjörer från näringslivet och Högskolan för att inspirera eleverna.

Välkomna till invigningen

Ni är välkomna att delta på invigningen torsdag den 20 juni klockan 13:00. Vi bjuder på tårta och något att dricka. Vi kommer att befinna oss vid Stenhammarsvägen 6 på Högskolan i Gävle (Heimdallhuset, hus 45). Karta över byggnader på campus.

Kontakt

Lukas Nääs, kommunikatör Ingenjörstrainee (läser Teknikprogrammet på Polhemsskolan i Gävle)
E-post: 076 323 9718

Tid och plats

20 jun 2024

13.00

Heimdallhuset, hus 45

Lägg till i min kalender

Sidan uppdaterades 2024-06-19