Mer än fullsatt när gängkriminalitet debatterades

Över hundra personer deltog i Högskolan i Gävles andra after work med forskare i Musikhusets Sjömanskyrkans restaurang i Gävle.

Det var inte helt oväntat att det skulle bli lapp på luckan när det skulle debatteras gängkriminalitet som den senaste tiden har kommit högt på dagordningen i Sverige. Medverkande från Högskolan i Gävle var Amir Rostami Länk till annan webbplats., forskare i kriminologi, Stefan Sjöberg Länk till annan webbplats., forskare i socialt arbete och Lottie Wahlin Länk till annan webbplats., forskare i socialt arbete. Måns Jennerhag, kommunpolis i Gävle, deltog också i panelen och samtalet leddes även denna gång av Henrik Harrysson.

"Vad är det som skapar gäng? Personen som söker sig till ett gäng söker säkerhet i en osäker miljö. Gänget ger trygghet i en otrygg miljö."

Text och video: Marie Hägg Zetterlund

After work med forskare är ursprungligen ett koncept från Göteborgs universitet, där man har haft publika möten med forskare på kvällstid under flera år. Högskolan i Gävle testar nu den här formen för att få ut kunskap och forskning till allmänheten under trivsamma och avspända former.

”After work med forskare” är ett samarbete med ABF och Musikhuset Sjömanskyrkan i Gävle.

Kontaktperson

Högskolan i Gävle, profilbild

Högskolan i Gävle

Här ska det stå en förklarande text kopplat till kontaktkortet. Texten ska förklara vid vilka tillfällen/frågor det är aktuellt att kontakta personer via dom presenterade kontaktuppgifterna.

Sidan uppdaterades 2024-02-12