Dags för Teknikmässan: 1200 åttondeklassare kommer till Högskolan

En chans att uppleva spännande experiment och att testa 3D-skrivare och VR-glasögon. Men framför allt en möjlighet för länets åttondeklassare att lära sig mer om tekniska yrken och utbildningar – med youtubern och komikern Hampus Hedström som programledare. Fredag den 6 oktober är det dags för årets Teknikmässa på Högskolan i Gävle.

Youtubern och komikern Hampus Hedström (t.h.) är programledare för Teknikmässan.

Utöver presentationer och laborationer kan åttondeklassarna från Gävle, Sandviken och Älvkarleby träffa företag och gymnasieskolor vid mässutställningen i foajén utanför salen Valhall på Högskolan i Gävle.

Microsoft, Sandvik, Billerud och Scania är fyra av totalt 13 stora företag och organisationer som kommer till Högskolan.

– Teknikmässan handlar om att inspirera unga till tekniskt inriktade utbildningar och yrken. Det kommer att bli en kul och spännande dag för alla, säger Sofi Jonsevall, projektledare för Teknikmässan.

Efterfrågan på arbetskraft är hög inom många tekniska yrken. Företagen som kommer på mässan söker både tjänstemän och arbetskraft inom produktion.

Teknikmässan arrangeras för femte året i rad på Högskolan. Mässan är en del av projektet Teknikerjakten, som är ett samarbete mellan Högskolan i Gävle, skolorna i Gävle och Älvkarleby kommun och näringslivet. Målet med Teknikerjakten, som finansieras av Ljungbergsfonden, är att fler ungdomar ska intresseras av teknik och naturvetenskap och utbilda sig inom området

Datum: 6 oktober
Tid: 08.30-15.30
Plats: Valhall, foajén utanför Valhall och närliggande salar på Högskolan i Gävle

Kontaktpersoner

Sofi Jonsevall, profilbild

Sofi Jonsevall

Projektsamordnare

Anders Munck, profilbild

Anders Munck

Pressansvarig

Sidan uppdaterades 2024-04-09