Ny nationell portal för studenthälsa

På uppdrag av regeringen skapar Universitets- och högskolerådet (UHR), Stockholms universitet och Linköpings universitet studenthälsa.se - en nationell, gemensam webbportal för studenthälsa, som lanseras den 15 januari 2024. Här samlas allt som rör studenthälsa på ett ställe.

Fem personer på promenad i gamla kvarter.

FOTO: Anna Nilsen, Linköpings universitet

Studenthälsa.se ska fungera som ett komplement till och en avlastning för studenthälsorna på lärosätena runt om i landet, genom att ge råd och tips om hjälp till självhjälp för studenter. Den kommer innehålla fakta, övningar och intervjuer för att hjälpa studenter till ett bättre mående.

Komplement till studenthälsorna

Via webbportalen kommer de även hitta kontaktuppgifter till och evenemang hos sin lokala studenthälsoenhet.

– Som student är du alltid välkommen att vända dig till oss på Studenthälsan för samtal och stöd kring dina studier och ditt mående. Den nya nationella studenthälsoportalen är ett komplement till, och inte en ersättning för, studenthälsorna vid landets lärosäten. Vi finns kvar på samma sätt som innan. På Studenthälsan finns två kuratorer, en hälsovägledare och en studentcoach. Läs gärna mer på hig.se/studiestöd om det stöd som finns för dig som student på Högskolan i Gävle, säger Lisa Olsson, hälsovägledare på Högskolan.

Ska ge bättre förutsättningar

Via studenthälsa.se kommer även studenthälsomedarbetare runt om i landet nå en inloggad yta för att kunna dela erfarenheter, material och diskutera studenthälsa med kollegor från andra lärosäten – vilket ger möjlighet till kompetensutveckling och utbyte.

Syftet med studenthälsa.se är att tillgängliggöra studenthälsa för alla studenter i Sverige och ge dem förutsättningar för en god och trygg studietid.

Kontakt

Anders Munck, profilbild

Anders Munck

Pressansvarig

Sidan uppdaterades 2024-05-30