Doktorand från Högskolan vann europeisk tävling

Med sin studie om vilken roll samarbete mellan intressenter har inom offentlig upphandling vann Felippe Santos, doktorand vid Högskolan i Gävle, den internationella tävlingen TED Ambassador award.

Felippe Santos. Foto: Anna Sällberg

Priset delas ut av EU:s publikationsbyrå och tävlingen syftar till att identifiera och belöna forskning inom offentlig upphandling. Tävlingen är uppdelad i fyra forskningsämnen och för att vara med och tävla skickar sökande från hela Europa in sin vetenskapliga artikel inom aktuellt ämne. Därefter utses tre vinnande bidrag i varje kategori som belönas med 1 500 euro.

Felippe Santos bidrag, artikeln ”Developing a harmonic sustainable public procurement framework” som han skrivit tillsammans med Rodrigo Lozano och Maria Barreiro-Gen, visade sig vara en av de tre bästa i kategorin ”Stimulating innovation through public procurement” när vinnarna presenterades. Den undersöker vilken roll samarbete mellan intressenter har inom offentlig upphandling.

– Det är en ära att vara en del av forskningen som bidrar till att bygga upp kunskap om offentlig upphandling på en högkvalitativ nivå eftersom det finns fortfarande begränsad förståelse för ämnet. Att vinna priset är ett bevis på att min forskning är på rätt spår, säger Felippe Santos.


Nätverket SAPIENS är ett projekt som finansierar forskning inom tvärvetenskaplig forskning om offentlig upphandling och står bakom Felippes bidrag.


– Tack vare stödet från erfarna forskare från Högskolan i Gävle och SAPIENS-nätverket har jag möjligheten att fortsätta forska om detta ämne och bidra till vetenskapen. Det är jag väldigt tacksam för och på sikt hoppas jag att det kan främja implementeringen av hållbar offentlig upphandling, avslutar han.

Sidan uppdaterades 2024-06-24