Entreprenörsanda i fokus när Inspiration Day arrangerades

Den 5 mars samlades en nyfiken publik i Krusenstiernasalen på Högskolan i Gävle under Inspiration Day:s lunchföreläsning. För de som går i tankarna att starta eget företag gavs tillfälle att lyssna på presentationer från framgångsrika företagare och ta del av nyttiga tips och råd.

Kim Forsell, grundare av Business by Kim.

Kim Forsell, grundare av Business by Kim, var en av föreläsarna. Foto: Simon Forsmark

Bland föreläsarna fanns representanter från företag med lokal anknytning runtom Gävleborg. Grundarna av Digital Buddies, Sisterhood och Innovation by Kim och delade med sig av sina egna entreprenörsresor och åhörarna fick en nära inblick i de utmaningar och framgångar som de mötte på vägen till den plats deras verksamheter är på i dag.

– Syftet med Inspiration Day är att uppmuntra studenter till att våga utveckla sina idéer och kanske starta ett eget företag. Vi vill visa på goda exempel på hur andra gjort och att de faktiskt är möjligt att gå från idé till handling, säger Anna Bäcklund, innovationssamordnare vid Högskolan i Gävle.

Under den digitala föreläsningen med Angelica Smedberg som grundat Sisterhood. Foto: Simon Forsmark

Under dagen fanns även representanter från Movexum, Sandbacka Sciencepark, Coompanion och Nyföretagarcentrum på plats för att erbjuda kostnadsfri coaching och stöd.

– Vi ville visa att det finns stöd att få från flera olika aktörer som kan hjälpa till att coacha idébärare vidare. Många är inte medvetna om alla de möjligheter som finns, så det är viktigt att även lyfta sådana praktiska saker, säger Anna Bäcklund.

Aktiviteten är en del i Högskolans Europauniversitet, EU GREEN, där nio lärosäten samarbetar inom ett arbetspaket för att uppmuntra idéutveckling, innovation och entreprenörskap och fler aktiviteter kommer att anordnas framöver.

– Inspiration Day var den första aktiviteten i en rad olika event som kommer att ske under året i den entreprenörskapsresa som arbetats fram inom arbetspaketet. Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda det så att fler i framtiden vågar ta steget mot eget företagande, avslutar Anna Bäcklund.

Text: Simon Forsmark

Kontaktperson

Högskolan i Gävle, profilbild

Högskolan i Gävle

Här ska det stå en förklarande text kopplat till kontaktkortet. Texten ska förklara vid vilka tillfällen/frågor det är aktuellt att kontakta personer via dom presenterade kontaktuppgifterna.

Sidan uppdaterades 2024-04-19