Välrenommerad konferens med fokus på hållbart internationellt företagande till Högskolan

I juni står Högskolan i Gävle värd för den prestigefulla konferensen CIMaR som för första gången hålls i Sverige. Några av världens ledande forskare inom internationellt företagande besöker då Högskolan för paneldiskussioner, forskningsseminarier och sociala evenemang, som kulturella aktiviteter, företagsbesök och en galamiddag.

Foto: Unsplash

I år är det den 31:a gången som konferensen arrangeras och det görs vid Högskolan i Gävle, i samarbete med Georgia State University, USA.

– Vi är stolta över att få möjligheten att vara värd för den välrenommerade internationella konferensen CIMaR. Det bidrar till att ge internationell lyskraft till Högskolan och den forskning som bedrivs inom framför allt internationellt företagande. Med fokus på hållbarhet tar konferensen också tag i en av de stora samhällsutmaningarna, säger Annika Strömberg, akademichef vid Akademin för utbildning och ekonomi (AUE).

Värdefullt för företag som vill vara internationella

CIMaR står för Consortium for International Marketing Research och det är en världsledande plattform för att diskutera samtida forskningsfrågor inom internationell affärsverksamhet och marknadsföring.

– Att förstå och införliva hållbara internationella affärsåtgärder och strategier är viktigt för alla företag om de ser fram emot att internationalisera och bli en global aktör, eftersom hållbara internationella affärsstrategier tillåter företagen att överleva och prestera i en komplex och konkurrenskraftig global affärsmiljö, säger Ehsanul Huda Chowdhury, docent vid Avdelningen för ekonomi.

CIMaR grundades 1993 och stöds av Center for International Business Education & Research (CIBER) vid Georgia State University.

– Konferensen erbjuder en fantastisk möjlighet att träffa några av världens ledande forskare i internationellt företagande och internationell marknadsföring på hemmaplan. För Högskolan i Gävle är det ett unikt tillfälle att få visa upp den forskning vi bedriver. Vi välkomnar även kollegor från andra avdelningar att bidra till CIMaR, säger Daniella Fjellström, docent vid Avdelningen för ekonomi.

En chans att visa Högskolans potential

– CIMaR ger oss inte bara möjlighet att utöka vårt nätverk och visa upp vårt vackra, hållbara campus utan också att visa att vårt unga lärosäte har potential att bidra till diskussioner inom det internationella akademiska samfundet för företagsekonomi, säger Michelle Rydback, universitetslektor vid Avdelningen för ekonomi.

Text: Anna Sällberg

Sidan uppdaterades 2024-05-02