"Det blir ett växelspel som känns kul och meningsfullt"

I ett antal filmer kommer Högskolan att lyfta fram exempel på samverkan som vi har tillsammans med olika företag och organisationer, samt berätta om vilken nytta de ser med att samarbeta med Högskolan i Gävle.

Pelle Gussman och Towa Wendin. Foto: Anna Sällberg

Pelle Gussman och Towa Wendin. Foto: Anna Sällberg

I den här filmen har vi besökt det privatägda företaget Fastighetssnabben, med säte i Gävle. Företaget förvaltar och sköter om fastigheter och de har kontor på olika platser i Sverige.

Företaget har samarbetat länge med Högskolan i Gävle och hit får studenter som läser olika program komma för att genomföra arbeten inom sina utbildningar.

– I sina arbeten ställer de relevanta frågor som rör deras ämnesområden. Då tvingas vi skärpa till oss och formulera oss. Vi hoppas att det är värdefullt för studenterna att de får tillgång till vår verklighet både operativt och strategiskt. För oss är det värdefullt att vi kan få bekräftat att vi gör på ett bra sätt utifrån vetenskaplig forskning. Gör vi inte det har vi fått en input som gör att vi kan utveckla verksamheten, säger Pelle Gussman, HR-chef på Fastighetssnabben.

Företaget omsätter cirka 600 miljoner kronor och har cirka 330 anställda runt om i Sverige.

Kan koppla ihop praktik med teori

Towa Wendin studerar till ekonom på Högskolan i Gävle samtidigt som hon jobbar deltid på Fastighetssnabben.

– En fördel som jag ser det är absolut att jag kan sätta praktik och teori ihop. Det jag lär mig i skolan får jag en bättre förståelse för och jag förstår hur jag ska använda det i mitt dagliga arbete, säger hon.

Läs mer om samverkan med Högskolan i Gävle.

Text och video: Anna Sällberg

Sidan uppdaterades 2024-06-04