Orienteringstävling på Högskolan

Helgen 16–17 november är det dags för inomhusorientering på Högskolan, ett efterlängtat event som nu återvänder till Högskolan i Gävle för första gången sedan 2020.

- Vi hoppas på 400–500 deltagare, säger Maria Norin, tävlingsledare.

Vy från inomhusorienteringen 2020. FOTO: Gävle orienteringsklubb.

Det blir en händelserik helg på Högskolan när orienterare från stora delar av landet fyller lokalerna. Inomhusorienteringen riktar sig till alla nivåer – från elitorienterare till nybörjare som vill prova på sporten. I Gävle Indoor, som tävlingen heter, får deltagarna chansen att springa, lunka eller gå genom Högskolans byggnader. Banläggare Alfred Liljeström har både ritat kartan och banorna till tävlingen och står för alla helgens klurigheter.

- Inomhusorientering är en speciell sport som kräver att man kan tänka i 3D. Jämfört med vanlig orientering finns olika våningsplan, trappor, och i vissa fall enkelriktade passager att ta hänsyn till, säger Maria Norin, tävlingsledare från Gävle Orienteringsklubb.

Både motions- och elitklass

Årets tävlingar består av individuella lopp både på lördagen och söndagen, med en spännande jaktstart på söndagen där lördagens resultat avgör startpositionerna. Elitklasserna för damer och herrar avgörs på söndagen med jaktstart. För att kunna delta i elittävlingen krävs medlemskap i en orienteringsklubb, och att man anmäler sig senast på söndag 10 november via Eventor.

För den som aldrig testat inomhusorientering tidigare och inte tillhör någon klubb så går det att prova en mycket lätt-, lätt-, medel- eller svår motionsbana, och då krävs ingen föranmälan.

- Vi är väldigt glada att kunna arrangera inomhusorientering igen, och vi vill hälsa alla orienterare välkomna till Högskolan, säger Fredrika Nordahl Westin, lokalhandläggare och Högskolans kontakt för inomhusorienteringen.

"En speciell helg"

För att säkerställa säkerheten under tävlingen kommer entréerna att vara utmärkta och arrangörer finnas på plats för att informera besökare om evenemanget.

- Det blir en speciell helg med mycket folk i våra lokaler, och det är viktigt att ta hänsyn och respektera varandra. Orienterarna kommer bland annat att röra sig i grupprum, matsäcksmatsalar och lärosalar där det inte är undervisning. Minst påverkan blir det i hus 99. IT har ett driftsstopp, så möjligheten att använda Högskolans datorer blir begränsad under helgen då orienteringen pågår, säger Fredrika Nordahl Westin.

Är du intresserad av att vara med?


Den som inte är medlem i en orienteringsklubb men vill testa på är välkomna på lördagen och söndagen klockan 10-13. Föranmälan krävs ej för att springa en motionsbana.

För dig som vill vara med och tävla och är medlem i en orienteringsklubb sker anmälan senast söndagen den 10 november 2024.

Kontakt

Maria Norin, tävlingsledare (Gävle Orienteringsklubb)
Tel: 070 – 458 31 80

Fredrika Nordahl Westin, lokalhandläggare på Högskolan i Gävle
E-post: fnn@hig.se
Tel: 026 - 64 82 13

Sidan uppdaterades 2024-11-06