Magnus Lemoine får UniLinks samverkanspris 2024

Högskolan i Gävles verksamhetsutvecklare Magnus Lemoine tilldelas organisationen Unilinks samverkanspris. Det är första gången som priset delas ut och syftet är att uppmärksamma samverkansarbete på lärosäten som är till nytta för privat, offentlig och ideell sektor.

Magnus Lemoine.

Magnus Lemoine. Foto: Anna Sällberg

– Det känns stort och hedrande och jag är mycket glad och stolt över Högskolans arbete med samverkan. Det värmer förstås lite extra när det är kollegor från andra lärosäten som har beslutat om priset, säger Magnus Lemoine som förutom äran får ett diplom som bevis på samverkanspriset.

Tilldelas någon som utvecklat samverkan

Organisationen Unilink har universitet och högskolor som medlemmar och målet är att stödja lärosäten och dess medarbetare att utveckla samverkan med övriga samhället.

Det här är första gången som priset delas ut och det kommer nu att delas ut årligen. Samverkanspriset tilldelas en medarbetare eller verksamhet vid lärosäten som i praktisk handling har gjort insatser för att utveckla samverkan mellan akademi och näringsliv, offentlig sektor eller ideell sektor.

Magnus Lemoine har jobbat vid Högskolan i Gävle i 22 år och hans meritlista kan göras lång. Hans titel är verksamhetsutvecklare inom Akademin för teknik och miljö och han är bland annat projektledare för Teknikerjakten och Profilering av högskoleingenjörsutbildningar, samt samordnare för Co-op-utbildningarna.

Ett kvitto på att arbetet ger avtryck

Och det är särskilt för det framgångsrika arbetet med Co-op-konceptet som han nu uppmärksammas.

– Det här är ett kvitto på att det arbete vi gör med Co-op ger avtryck på andra lärosäten. Det är inte bara studenter och näringsliv som ser nyttan med den här studieformen. Kollegor inom akademin får en bra dialog kring hur utbildningarna förhåller sig till arbetsmarknaden och vi kan hålla innehållet relevant i våra utbildningar genom samarbetet, säger Magnus Lemoine.

Vad tror du gör att just du får priset?

– Jag har haft förmånen att leda och utveckla arbetet och det är nog den främsta orsaken men jag vill betona att vi är flera som gör detta möjligt. En viktig aspekt till priset är långsiktigheten i arbetet och att vi nu inför Co-op på samtliga högskoleingenjörsprogram till nästa höst. Vi har konsekvent hållit fast vid att samarbetet mellan studenter och företag är bra även för oss. Vi har varit lyhörda och utvecklat formerna över tid vilket inte är möjligt utan ledningens stöd, kollegor inom våra program och samverkansstödet.

Text: Anna Sällberg

Motivering till UniLinks samverkanspris 2024:

Magnus Lemoine och Co-operative Education (Co-op) vid Högskolan i Gävle har sedan 2010 framgångsrikt etablerat en innovativ samverkan mellan akademi och näringsliv.

Genom att kombinera studier med betalda arbetsperioder har programmet gett studenter värdefull arbetslivserfarenhet, samtidigt som arbetsgivare tidigt har fått möjlighet att rekrytera och forma framtida medarbetare.

Co-op har även kopplat samman stora aktörer som Stora Enso och Sandvik och har smidigt löst praktiska utmaningar. Magnus Lemoines långsiktiga engagemang och innovativa arbete gör honom och Co-op till mycket värdiga mottagare av UniLinks samverkanspris.

Kontaktperson

Magnus Lemoine, profilbild

Magnus Lemoine

Verksamhetsutvecklare

Sidan uppdaterades 2024-11-12