FramFör 2025: Hyllning till Gästriklands mest framgångsrika företag

Torsdag kväll fylldes Högskolan i Gävles restaurang med företagare, studenter och samarbetspartners för att uppmärksamma och fira de mest framgångsrika företagen i Gästrikland inom ramen för projektet FramFör – Framgångsrika Företag i Gästrikland.

Deltagarna i FramFör.

50 av de framgångsrikaste företagen i Gästrikland fick diplom på ”FramFör-galan” under torsdagskvällen.

Ceremonin markerade ännu ett år av samverkan mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor för att främja hållbart och framgångsrikt företagande i regionen.

Ett unikt samverkansprojekt

FramFör är ett långsiktigt samverkansprojekt mellan Högskolan i Gävle, kommunerna i Gästrikland, Aktiv Revision samt flera näringslivsorganisationer. Projektet startade år 2000 och har sedan dess syftat till att:

  • uppmärksamma och inspirera till gott företagande,
  • lyfta fram goda exempel på ledarskap och arbetsmiljö,
  • stimulera kontakt mellan studenter och näringsliv,
  • samt bidra till forskningen om små och medelstora företags villkor och utveckling.

Varje år identifieras de 50 mest framgångsrika företagen i Gästrikland utifrån ekonomiska faktorer. Studenter från Ekonomprogrammet vid högskolan intervjuar företagen om deras ledarskap, arbetsmiljö och organisation – ett arbete som både gynnar studenternas lärande och företagens utvecklingsarbete.

Rektor Ylva Fältholm delade ut diplomen tillsammans med två studenter.

Rektor Ylva Fältholm delade ut diplomen tillsammans med två studenter.

Diplomutdelning med rektorn i spetsen

Höjdpunkten för årets upplaga av FramFör var diplomutdelningen som ägde rum under en högtidlig kvällsceremoni. Rektor Ylva Fältholm delade tillsammans med några av de deltagande studenterna ut diplom till de företag som utmärkt sig under året.

Kvällen modererades av Dan Nygren, regionchef vid Svenskt Näringsliv, och Anna Jansson Åkerson, samverkanskoordinator vid Högskolan i Gävle. Tillsammans ledde de gästerna genom ett program som blandade inspiration, nätverkande och reflektion kring vikten av samverkan mellan akademi och näringsliv.

Praktiknära kunskap och forskning

Utöver att fungera som en bro mellan studenter och arbetsliv bidrar FramFör även till forskning. Ett exempel är Elena Ahmadis doktorsavhandling inom arbetshälsovetenskap, där hon med utgångspunkt i FramFör-materialet undersökt chefers hälsa i små, växande företag i Gävleborgs län.

Samverkan med framtiden i sikte

FramFör är inte bara en årlig diplomceremoni – det är en plattform för långsiktig kunskapsutveckling, samverkan och ömsesidig inspiration. Genom projektet får studenter värdefulla insikter i näringslivet samtidigt som företagen får möjlighet att synliggöra sina framgångsfaktorer och identifiera utvecklingsområden.

Med över två decenniers historia är FramFör ett exempel på hur högskolan, tillsammans med lokalsamhället, kan bidra till en starkare och mer hållbar regional utveckling.

Läs mer om FramFör och se listan med alla FramFör-företag 2024.

Sidan uppdaterades 2025-05-23