Sök

Forskarskola Future-Proof Cities

Företagsforskarskolan "Future-Proof Cities" har fokus på hållbar stadsutveckling och bygger på en samhällsdialog om de utmaningar medelstora svenska städer står inför.

Logotype för företagsforskarskolan Future-Proof Cities

Ny forskning om hållbara städer

Företagsforskarskolan har fokus på hållbar stadsutveckling och projekten prioriterar medelstora städer. Det är en dialog där akademi i samverkan med näringsliv och samhällsplanering implementerar lösningar där hållbar utveckling är centralt. Forskarskolan har tolv doktorander inom olika projekt.


Future-Proof Cities tolv doktorander

Följ oss på LinkedIn!

Forskarskolan har en showcase på LinkedIn. Här berättar vi vad som händer i forskarskolan och delar med oss av intressant forskning som berör området. Följ och interagera gärna med oss på www.linkedin.com/showcase/futureproofcities.

Här finns en kort film där vår forskningsledare Stephan Barthel pratar om forskarskolan med anledning av IVA:s lista på de 100 mest inflytelserika forskningsprojekten 2020 inom hållbarhet.
Mer om IVA:s arbete med listan här.

Läs mer i vårt första pressmeddelande om den nya forskarskolan.

Partners och finansiering

Företagsforskarskolan drivs av Högskolan i Gävle i samarbete med Högskolan Dalarna och Mälardalens högskola. Future-Proof Cities har beviljats medel av KK-stiftelsen i slutet av 2019 och forskarskolan startar under 2020.

Logotype för KK-stiftelsen.
Publicerad av: Anna Näsman Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2021-10-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)