Distansundervisning

Det finns olika varianter av distansutbildning, du kan läsa helt på distans eller delvis på distans. Vissa kurser och program är helt webbaserade medan andra kurser har ett eller flera obligatoriska möten på en studieort.

Studera på distans

Information om vad som gäller i just din kurs kommer läggas ut av din lärare i lärplattformen Canvas. Här hittar du värdefulla länkar när undervisningen sker på distans.

Lärplattformen Canvas
Webbmöten via Zoom
Fjärrskrivbord - Remote Desktop
Lagring av filer på din hemmakatalog
HiG Play mediaportal
Studera hemifrån eller från annan plats
Sök vetenskapliga artiklar i bibliotekets databaser

För att du som student ska få så god förutsättningar som möjligt för att studera på distans, så finns en guide med riktlinjer. Guide med riktlinjer, att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 113.8 kB.

Så här studerar du hemma på bästa sätt

När undervisning och examination sker på distans ställs högre krav på dig som student att skapa en hållbar studiemiljö. Mer eget arbete och färre inbokade tider kan vara en utmaning. Det är därför viktigt att skapa bra rutiner och att planera och strukturera dina studier.

Tips för studier på hemmaplan

Studierelaterade frågor

Studentsupport

Avdelningen för utbildningsstöd

Till oss kan du vända dig med frågor kring dina studier. Telefontid: måndag - torsdag klockan 09.00–10.00. Besökstider vid Studentcentrum, hus 22: måndag–onsdag 10.00–14.30 samt torsdag–fredag 10.00–13.00

IT-relaterade frågor

It-support, profilbild

It-support

Avdelningen för it

Telefontid måndag–fredag 8.00–15.00 och du kan även besöka oss i Helpdesk i Studentcentrum (hus 22).Många ärenden kan du själv lösa i Serviceportalen (https://service.hig.se)

Sidan uppdaterades 2024-07-02