Artificiell intelligens (AI) som pedagogiskt fenomen: samband mellan utbildning, kunskap och teknik 7,5 hp

Välkommen till din kurs! Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registera dig på kursen

Kursen är öppen för registrering i Ladok 20 maj–2 juni.


Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

PEG507 33102

Kursperiod och studietakt

Vecka 23–32 på halvfart

Kursplan och litteraturlista

Kursplan Länk till annan webbplats.

Litteraturlista Länk till annan webbplats.

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

 

Sara Mörtsell

sara.mortsell@hig.se

026-64 87 27

 

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se

Information från kursansvarig

Välkomna till kursen AI som pedagogiskt fenomen!

Kul att så många är intresserade av att lära sig mer om hur AI, algoritmer och automatisering fungerar som pedagogiska fenomen. Kursen ges helt på distans och vi hoppas kunna både bredda och fördjupa vår beredskap inför denna spännande omställning. Schema kommer publiceras via KronoX fyra veckor innan kursstart. Kursintroduktionen hålls den 3 juni klockan 14-16 via zoom då mer information kommer ges.

Kursupplägg:
Föreläsningar äger rum främst under juni (inklusive vecka 26 direkt efter midsommar). I juli kommer ni arbeta med uppgifter i grupper och delta i ett frivilligt drop-in tillfälle för att diskutera frågor och funderingar ni kan ha. I augusti kommer mycket fokus ligga på examinationer med ev. någon föreläsning.

Teknisk utrustning:
För att kunna delta fullt ut i kursen är det viktigt att ni har tillgång till Zoom, en stabil internetanslutning, kamera och bra ljud. Dessa verktyg är avgörande för att kunna delta i föreläsningarna och samarbetet med era kurskamrater. All kursrelaterad information, inklusive material och meddelanden, kommer att delas via Canvas.

Litteratur:
Kurslitteraturen kan vara en dyr investering, men all nödvändig litteratur finns tillgängliga som e-böcker via universitetets bibliotek.

Förberedelser:
Vi hoppas ni kan börja förbereda er genom att ordna litteraturen och säkerställa att ni har den tekniska utrustningen redo. Ni som känner er hågade kan börja med att läsa introduktionskapitlen till båda böckerna före kursstart för att få en grundläggande förståelse av ämnet.

Vi ses!
Sara Mörtsell & Eric Gustafsson

Kommunikationssätt:
Canvas, Zoom och mejl.

Kursen ges av Akademin för Utbildning och ekomomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Sidan uppdaterades 2024-05-03