Bildpedagogik i förskola och skola - analoga och digitala tekniker 15 hp

Välkommen till din kurs! Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registera dig på kursen

Kursen är öppen för registrering i Ladok 20 maj–2 juni.


Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

BPG004 33100

Kursperiod och studietakt

Vecka 23–32 på helfart

Kursplan och litteraturlista

Kursplan Länk till annan webbplats.

Litteraturlista Länk till annan webbplats.

Schema

Sök ut schema Länk till annan webbplats.

Kursansvarig lärare

 

Charlotte Pennerdal

charlotte.pennerdal@hig.se

026-64 82 31

 

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se

Information från kursansvarig

Hej och varmt välkommen till kursen, Bildpedagogik i förskola och skola - analoga och digitala tekniker 15.0 hp, BPG004.

Kursen startar med en kursintroduktion tisdagen den 11/6 kl.09.00.
Vi har åtta examinerade träffar på plats på högskolan i Gävle datum 11/6, 12/6, 17/6, 18/6, 30/7, 31/7, 6/8 och 7/8 mellan kl.09.00-15.30 och två träffar på Zoom 19/6 och 1/8 mellan kl.09.00-12.00.
Schema kommer att läggas ut på Canvas inför kursstart.
I kursen examineras du på både praktiska och teoretiska uppgifter och du behöver delta i undervisningen på plats på HiG för att examineras på kursen.
Förutom det som händer i undervisningen på högskolan så studerar du självständigt hemma mellan våra träffar.

En materialavgift på 250 kronor tas ut för att täcka kostnader för de material som används, mer information om det vid kursstart.
Några delar av litteraturen kommer att ligga som PDF på kursens Canvassida, ni ser vilka i litteraturlistan.

Kommunikationssätt:
Kommunikation under kursens gång sker via Canvas eller via direkta mejl till kursansvarig eller undervisande lärare. Mejladresser till kursansvarig och lärare finns på Canvas.
Under v.26 - v.31 har vi lärare semester och det innebär att kursansvarig under dessa veckor enbart kommer att svara på mejl under måndagen den 22/7. Det kommer även att finnas ett drop-in tillfälle för frågor på Zoom torsdagen den 11/7 kl.10-12.

Vi använder oss av det webbaserade systemet Canvas för information om kursupplägg, schema, uppgifter och i kommunikation. Där sker även inlämning av kursuppgifter och det är där du får kommentarer och respons från lärare. I Canvas finns flera verktyg som du kan använda för att föra dialog med dina kurskamrater, skapa gemensamma texter, etcetera. Det är viktigt att du som student sätter dig in i hur Canvas fungerar. För att kunna genomföra kursen behöver du tillgång till en dator, eller liknande, eftersom du ska kunna kommunicera digitalt och skriva och dela de skriftliga uppgifterna du gör under kursens gång.

Det är via Canvas du registrerar dig på kursen, det kan göras två veckor innan kursstart - om du får problem med registrering så meddelar du kursansvarig att du kommer att delta första tillfället och då kan du registreras av kursansvarig på plats. Innan du loggar in på Canvas behöver du skaffa dig ett studentkonto på högskolan, länkar och information till nya studenter finns på högskolans hemsida.

Som kursansvarig och lärare önskar jag dig varmt välkommen till kursen. Vi ses kl.09:00 tisdagen den 11 juni i stora bildsalen som heter 31:219 på högskolan i Gävle.
Vänliga hälsningar,
Charlotte Pennerdal

Kursen ges av Akademin för utbildning och ekonomi.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Sidan uppdaterades 2024-05-15