22

OKT 2024

kl. 12.15-12.45

Föreläsning: Muntliga presentationer

Förbättra din presentationsteknik och bli tryggare inför muntliga redovisningar är vad Studiehjälpens föreläsning handlar om.

Hur känner du inför muntliga presentationer? Nervös? Osäker? De flesta kan nog känna igen sig i att de någon gång blivit nervösa av att prata framför en grupp. En lagom mängd nervositet inför en presentation kan vara positivt, då det skärper våra sinnen.

Förberedelse och övning är nycklar för att minska din nervositet och även öka sannolikheten för en bra presentation. Under den här föreläsningen får du konkreta tips hur du kan förbättra din presentations­teknik. Studiehjälpen hjälper dig att bli tryggare inför muntliga redovisningar.

Föreläsningen berör också talängslan kort. Vid talängslan har en i stället en orimligt stark rädsla för att tala inför andra, vilket kan påverka studierna. För dig med talängslan finns kursen ”Våga tala” där du i en trygg mindre grupp får göra övningar som handlar om att på olika sätt tala inför gruppen.

Mer information om Studiehjälpen och kursen "Våga tala".

Datum: 22 oktober 2024
Tid: 12.15–12.45
Plats: Zoom, ingen anmälan krävs.

Alltid på en tisdag

Alltid på en tisdag är en serie av studie- och karriär­stödjande aktiviteter digitalt via Zoom. Föreläsningarna är på tisdagar mellan 12.15–12.45. Ingen anmälan krävs.

Tid och plats

22 okt 2024

12.15

Zoom

Arrangeras av

Studiehjälpen

Lägg till i min kalender
Alltid på en tisdag skrivet på en vit och  lila bakgrund.

Kontakt

Studiehjälpen, profilbild

Studiehjälpen

Avdelningen för utbildningsstöd

Sidan uppdaterades 2024-05-30