12

NOV 2024

kl. 12.15-12.45

Föreläsning: Sov gott!

Det är inte ovanligt med sömnproblem. Här får du kunskap, råd och tips om sömn av Studenthälsan.

Vi sover ungefär en tredjedel av våra liv. Sömnen är kroppens sätt att återhämta sig. Sömnen kan ibland hamna i skymundan med alla studierelaterade krav, sociala aktiviteter, fritidsintressen och annat som pågår i livet. Att sova gott och få tillräcklig återhämtning är dock viktigt för att vi ska må bra och klara av alla krav i vardagen. Om du har problem med sömnen finns flera strategier som du kan pröva för att förbättra den.

Olika personer har olika stort behov av sömn och även dygnsrytmen kan variera mellan olika personer. Det är normalt att sova sämre ibland, till exempel under stressiga perioder. Kroppen kompenserar för den förlorade sömnen genom att sova extra djupt efterföljande dagar. Om du har haft sömnproblem under en längre tid och det påverkar dig negativt så är det däremot en god idé att göra något åt det.
Det kan vara skönt att veta att det inte är ovanligt med sömnproblem. I den här föreläsningen ger Studenthälsan dig kunskap, råd och tips om sömn och sömnproblem.

Datum: 12 november 2024
Tid: 12.15–12.45
Plats: Zoom, ingen anmälan krävs.

Alltid på en tisdag

Alltid på en tisdag är en serie av studie- och karriär­stödjande aktiviteter digitalt via Zoom. Föreläsningarna är på tisdagar mellan 12.15–12.45. Ingen anmälan krävs.

Tid och plats

12 nov 2024

12.15

Zoom

Arrangeras av

Studenthälsan

Lägg till i min kalender
Alltid på en tisdag skrivet på en vit och  lila bakgrund.

Kontakt

Lena Smids Magnusson, kurator, profilbild

Lena Smids Magnusson, kurator

Studenthälsan

Sidan uppdaterades 2024-05-30