17

SEP 2024

kl. 12.15-12.45

Föreläsning: Stressa mindre

Studenthälsan ger tips på hur du kan hantera och motverka stress under din studietid.

Att vara student är oftast positivt, roligt och spännande, men som student ställs du ibland inför en rad nya utmaningar och livet som student kan periodvis vara påfrestande. Det är normalt och till och med nödvändigt med en viss mängd stress för att du ska kunna få den energi som krävs för att hantera kraven du har omkring dig.

Vad som upplevs som stressande är olika från person till person. Ofta kan stora förändringar eller brist på kontroll vara stressande. Kanske som känslan inför tentan samtidigt som du "borde" träna och vill träffa vännerna.

Det finns en hel del saker du kan göra själv för att lindra din stress och förbättra balansen mellan krav och återhämtning. I föreläsningen "Stressa mindre" pratar Studenthälsan om hur du kan skapa goda förutsättningar för dig själv och hur du kan undvika onödig stress under din studietid. Hur du pluggar och mår bra helt enkelt!

Gör gärna Studenthälsans livsstilstest för att testa din stressnivå. Du får direkt feedback med konkreta råd.

Datum: 17 september 2024
Tid: 12.15–12.45
Plats: Zoom, ingen anmälan krävs.

Alltid på en tisdag

Alltid på en tisdag är serie av studie- och karriär­stödjande aktiviteter digitalt via Zoom. Föreläsningarna är på tisdagar mellan 12.15–12.45. Ingen anmälan krävs.

Tid och plats

17 sep 2024

12.15

Zoom

Arrangeras av

Studenthälsan

Lägg till i min kalender
Alltid på en tisdag skrivet på en vit och  lila bakgrund.

Kontakt

Lisa Olsson, hälsovägledare, profilbild

Lisa Olsson, hälsovägledare

Studenthälsan

Sidan uppdaterades 2024-06-14