24

SEP 2024

kl. 12.15-12.45

Utbytesstudier och utlandspraktik

International Office berättar om vilka möjligheter du har att studera eller praktisera utomlands och hur ansökan om stipendiet från Erasmus+ fungerar.

Vid Högskolan i Gävle finns det flera möjligheter till utlandsstudier och utlandspraktik! I den här föreläsningen berättar International Office om vilka möjligheter som finns för dig som vill inter­nationa­lisera dina studier.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du åker en till två terminer på utbyten till någon av våra partneruniversitet runt om i världen. Om du åker som utbytesstudent via Högskolans avtal så slipper du betala termins­avgifter. Platserna inom Erasmus+ ger dig ett stipendium samtidigt som du är berättigad till studiemedel via CSN. Den primära ansökningsomgången för Erasmus+ är 1 mars och då sker utresa under höstterminen eller vår¬terminen nästkommande läsår.

Utlandspraktik

Om du vill göra praktik utomlands under din studietid finns olika möjligheter. Genom Erasmus+ har du möjlighet att praktisera utomlands i två till tolv månader när du är student vid Högskolan i Gävle. Du kan praktisera på ett företag, i en organisation eller på ett lärosäte i ett europeiskt land. Praktiken kan du göra i samband med ditt examensarbete, under din verksamhetsförlagda utbildning (VFU), under sommaren eller efter dina studier.

Roliga och spännande erfarenheter som berikar och ger bredare kunskaper. Ta chansen och hitta din plats!

Datum: 24 september 2024
Tid: 12.15–12.45
Plats: Zoom, ingen anmälan krävs.

Alltid på en tisdag

Alltid på en tisdag är en serie av studie- och karriär­stödjande aktiviteter digitalt via Zoom. Föreläsningarna är på tisdagar mellan 12.15–12.45. Ingen anmälan krävs.

Tid och plats

24 sep 2024

12.15

Zoom

Arrangeras av

International Office

Lägg till i min kalender
Alltid på en tisdag skrivet på en vit och  lila bakgrund.

Kontakt

Bojana Šimšić, profilbild

Bojana Šimšić

International Office

Studera eller praktisera utomlands

Mer information om:

Studera utomlands

Praktik utomlands

Sidan uppdaterades 2024-06-14