Planera en arbetsmarknadsdag

En välplanerad och genomtänkt arbetsmarknadsdag ger din studentförening de bästa förut­sättningarna för ett lyckat genomförande. På dessa sidor har vi samlat allt du behöver tänka på när det gäller de frågor som rör Högskolan. Studentföreningens egna arbete med att sälja monterplatser, göra trycksaker etc. hanteras inte här.

1. Börja i god tid – gärna ett år i förväg

För att vara säker på att lokalerna och ytorna ni vill använda ska vara lediga behöver ni börja planera arbetsmarknadsdagen i tid, gärna 6–12 månader i förväg. Det första ni ska göra är att

  • bestämma datum
  • fundera på vilka lokaler och ytor ni vill boka. (Lokalerna bokas vid möte med lokalhandläggaren.)
  • ta kontakt med lokalhandläggaren.

Innan du bokar kan det vara bra att gå och titta på aktuella lokaler och ytor så du vet vilka möjligheter och begränsningar som finns för respektive lokal. Vill du titta i en låst sal kan lokalhandläggaren hjälpa dig att komma in.

2. Tänk igenom alla checklistans frågor

Vad är relevant för din förening och din arbetsmarknadsdag? Vilka beslut ska fattas? Vilka tjänster och varor behöver beställas eller bokas? Vilka kontaktpersoner inom Högskolan behöver du prata med? Vilken information behöver du lämna till utställarna?

Detta är ett pågående arbete under stora delar av planeringstiden. Flera frågor kan kännas irrelevanta först, men är kanske viktiga ändå vid närmare eftertanke. Rådgör gärna med lokalhandläggaren.

3. Slutkontrollen

Några veckor före arbetsmarknadsdagen bör du ha en sista avstämning med nyckelfunktionerna (såsom vaktmästeri, lokalenhet, it-support och reception). Det finns säkert frågor som dykt upp i planeringens slutfas och det kan kännas bra att ha dubbelkollat att allt är okej.

Kontaktuppgifter till olika funktioner

I samband med er arbetsmarknadsdag kan ni behöva ta kontakt med olika personer och funktioner.

Funktion

Kontaktuppgifter

Allmänna frågor & lokalbokningar

fastighet@hig.se

Digitala skärmar på Högskolan

studentsupport@hig.se

Digitala skärmar i Valhall

fastighet@hig.se

It-support

https://service.hig.se Länk till annan webbplats.

Reception (uppställning av dörrar)

vaxel@hig.se

Repro (tryckeri)

repro@hig.se

Säkerhet

konferenssakerhet@hig.se

Vaktmästeri

vaktmasteri@hig.se

Kontakt

Fredrika Nordahl Westin

Lokalhandläggare

Sidan uppdaterades 2024-06-12