Information till utställare vid arbetsmarknadsdagar

Vad trevligt att du väljer att samverka med Högskolan och dess studentföreningar. För att Högskolans ordinarie verksamhet ska fungera parallellt med större evenemang och aktiviteter finns det några saker vi ber dig som utställare att tänka på.

Information till utställare

Här har vi samlat information som har varit efterfrågad vid tidigare arbetsmarknadsdagar.

Högskolan tillåter inte affischering på väggar, dörrar, tak, golv, inventarier/möbler, fönster, hissar, konstverk (såsom den gula "väggen" hus 41) etc.

Extra städning föranledd av otillåten affischering debiteras utställaren/bokaren.

På de allmänna anslagstavlorna (som inte tillhör en särskild avdelning eller förening) får dock allmänheten affischera (använd kartnålar, inte häftpistol).

Alkoholhaltiga drycker är ej tillåtna i Högskolans lokaler. Jordnötter eller produkter som innehåller jordnötter är inte tillåtna vid mässor. Konfetti är inte tillåtet i lokalerna av lokalvårdsskäl.

Tänk på att högskolan är en studie- och arbetsplats. Hänsyn ska därför tas till ljudvolymen. Jordnötter ska undvikas av allergiskäl. Alkoholhaltiga drycker är ej tillåtna. Totalt rökförbud råder i Högskolans lokaler och i anslutning till entréerna. Inte heller är sällskapsdjur tillåtna i lokalerna.

Det går bra att ställa upp rollups, monterbord och en del utsmyckningar redan kvällen före en arbetsmarknadsdag. Det sparar mycket tid och gör att det blir mindre rörigt på morgonen när alla kommer. Men tänk på att de öppna ytorna är tillgängliga för alla, så lämna inga värdefulla föremål obevakade över natten.

Högskolan tar inte ansvar för material som står obevakat i korridorer och allmänna utrymmen.

Tipsa gärna dina utställare om att skicka sitt material i förväg till Högskolan. Då blir det mindre trängsel på parkeringar och utanför entréer under arbetsmarknadsdagen. Dessutom får vi en bättre och säkrare arbetsmiljö för studenter och anställda.

Det är viktigt att gods som skickas i förväg är märkt med arbetsmarknadsdagens namn (Kontaktia, Futurum etc.). Det är vaktmästeriet som tar emot och hanterar gods.

Adress för godsleverans:

Högskolan i Gävle
"Namn på arbetsmarknadsdagen"
Kungsbäcksvägen 47
802 67 Gävle

Retur av gods:

Beställ hämtning av material (montrar m.m.) i förväg. Vi ser gärna att materialet hämtas vid arbetsmarknadsdagens slut, så det inte blir stående till nästkommande dag. Transportburar behöver vara packade och klara. Transportavier behöver finnas förberedda.

Har du frågor om leverans och avhämtning av gods – kontakta vaktmästeriet vid Högskolan.

Ingen kommersiell verksamhet, såsom försäljning eller avtalsskrivning, tillåts i Högskolans lokaler.

Hjärtstartare på Högskolan finns bland annat i foajén hus 41 och utanför ingången till Studentcentrum hus 22. Dessa får absolut inte blockeras av montrar eller rollups. Inte heller får skyltningen för hjärtstartarna döljas.

Lista över hjärtstartare på Högskolan

Om du glömt något material eller utrustning – kontakta vaktmästeriet. De sparar materialet en kortare tid.

Större skräp tar varje utställare naturligtvis med sig hem.

När du vill fika eller äta lunch på campusområdet finns flera alternativ. Fika, enklare lunch och godsaker kan du inhandla i kafé Prego som ligger i Studentcentrum (hus 22) och restaurangen med lunchbuffé hittar du i Markan (hus 91).

Om du köper mat, frukt, dryck etc. från annan leverantör (eller handlar själv) är det extra viktigt att du har en dialog med vaktmästeriet om sophanteringen. Vaktmästarna har kontakten med lokalvården.

Levande ljus får endast användas under uppsikt och så att antändning eller utlösning av brandlarm inte sker.

Marschaller får enligt brandskyddsreglerna inte placeras i närheten av brännbara föremål eller fasader. De får inte heller stå direkt på trappor, cementplattor eller stenläggning, då det blir fula märken på underlaget. På asfalten går det bra att ställa dem. Tänk även på att de inte får vara i vägen för synskadade.

Det är viktigt att du plockar bort marschallerna efteråt.

Högskolan är miljöcertifierad enligt ISO 14001. Även utställare måste följa vårt hållbarhets­arbete i en gemensam strävan mot en bättre och hållbar miljö. Det gäller såväl energi­besparande åtgärder (släck lampor, slå av datorer som inte nyttjas) som att använda vårt system för källsortering av avfall.

Utställaren ansvarar för egen medtagen utrustning och material samt att material (kartonger, broschyrer, lastpallar etc.) bortforslas efter hyresperiodens slut. Hantering av kvarlämnat material debiteras.

Eventuella frågor om återvinning kan ställas till vaktmästeriet hus 32.

Nödutgångar, utrymningstavlor och släckningsutrustning inte blockeras. Det innebär att montrar, roll-ups, möbler eller affischer inte får skymma dessa!

Här hittar du information om hur du tar dig till Högskolan och var du kan parkera. Glöm inte att betala parkeringsavgiften.

Läs mer om Högskoleområdet

Tänk på att placera roll-ups och skärmar så de inte blockerar utrymningsvägar, nödutgångar, hjärtstartare eller släckningsutrustning.

Även vissa passager i korridorer måste vara fria från utrustning och möbler.

Högskolan i Gävle är miljöcertifierad enligt ISO 14001, vilket bland annat innebär att vi sop­sorterar. Vaktmästeriet kan bistå med extra återvinningskärl.

Utrymningsvägar och passagestråk ska hållas fria. Brandposter, släckare och hjärtstartare får inte blockeras.

Mer information om säkerhet och trygghet vid Högskolan.

Inget tejpande på pelare, dörrar, fönster, inredning etc. är tillåtet.

Behöver du wifi så kontakta arrangören av arbetsmarknadsdagen.

Sidan uppdaterades 2024-06-12