Gå till eugreenalliance
Sök

Att läsa industriell ekonomi

Här kan du läsa intervjuer med några av våra studenter Industriell ekonomi. De berättar vad de tycker om utbildningen och om hur det är att plugga i Gävle.

Marina Kourkis

Namn: Marina Kourkis
Ålder: 22
Hemort: Norrköping
Program: Industriell ekonomi -
Industrial Management and Logistics

Mitt mål är att bli logistikchef

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Under mitt sabbatsår läste jag väldigt mycket om olika universitet och högskolor, eftersom jag inte visste vart jag ville hamna eller vad jag ville plugga. Min högsta prioritet var inte att välja rätt ”skola” utan att välja rätt ”utbildning”. Jag tyckte att Högskolan i Gävle var väldigt lockande, eftersom Gävle är en medelstor stad för ett bra studentliv. Jag är ingen storstadstjej och Gävle är väldigt likt min hemort Norrköping. Jag hade även några vänner som pluggade här, så Högskolan i Gävle blev till slut ett bra val för mig.

Varför valde du just den här utbildningen?
Att veta vilken utbildning som var perfekt för mig efter studenten var inte så enkelt. Jag ändrade mig varannan dag för det fanns så mycket att välja på och det var svårt att hålla sig till ett ämne. När jag läste om programmet Industriell ekonomi så blev jag intresserad eftersom programmet kombinerar olika ämnen. Jag ville ha något inom teknik men även något som inkluderade ekonomi. Jag pratade med andra som läste utbildningen och då ökade intresset och valet föll till slut på just Industriell ekonomi. Idag är jag supernöjd med mitt val och rekommenderar utbildningen till dig som vill ha en kombination av teknik och ekonomi.

Vad är det bästa med utbildningen?
Det bästa med utbildningen är att jag får en helhetssyn i och med kombinationen teknik och ekonomi. Programmet berör många olika områden bland annat logistik, miljö, kvalitet och organisation. Jag brukar säga att den här utbildningen är framtiden. Mycket av det som vi lär oss behövs för utvecklingen av organisationer, teknik och kvalitet. Jag känner att jag läser något som är viktigt för framtiden.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Jag skulle nog säga att det är okej att inte veta allt i förväg. Till en början kunde jag känna mig lite vilse i vissa kurser, men jag är här för att lära mig och det är viktigt att inte glömma det.

Det roligaste och bästa är ändå känslan efter att ha klarat en tenta! Den känslan är oslagbar. Och en annan sak som jag skulle vilja lyfta är att inget är svårt, så länge man lägger ner rätt energi, tid och fokus.

Vad är det bästa med Gävle?
Det bästa är att staden är familjär och inte för stor. Det är till exempel gångavstånd från Högskolan till stan, allt ligger väldigt nära. Enkelt att få studentlägenhet eftersom Gävle kommun har bostadsgaranti. Det finns ett bra utbud av restauranger, caféer, butiker och gym. Det finns också flera ställen med olika aktiviteter som bowling, bio, go-cart.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Utbildningen är väldigt bred och man kan jobba inom många olika områden. Personligen är jag väldigt intresserad av logistikområdet och kan tänka mig att jobba med det i framtiden till exempel inom produktionslogistik eller distributionslogistik. Mitt mål är att bli logistikchef. Logistik var ett sådant ämne som jag knappt hade en aning om innan jag började plugga, men idag har jag stora kunskaper och ett stort intresse inom det området.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Mitt tips är att ta reda på så mycket som möjligt om utbildningen. Jämför flera utbildningar med varandra. Lägg fram alla för-och nackdelar och välj sedan utifrån det vad du tycker passar dig bäst. Du ska inte känna dig stressad när du väljer. Diskutera och bolla dina tankar med andra i din omgivning men låt inte vad andra tycker påverka dina beslut allt för mycket. När du till slut bestämmer dig för en utbildning, så kan jag lova dig att dina högskoleår kommer flytta på som smör.

 

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)