Herobild

Om Högskolan i Gävle

Utbildning och forskning i naturskönt campus

Högskolan i Gävle har cirka 16 000 studenter och erbjuder ett femtiotal utbildningsprogram och påbyggnadsutbildningar. 350 kurser finns inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik.

Vårt arbete för en hållbar utveckling

Redan i juli 2004, som andra lärosäte i Sverige, miljöcertifierades Högskolan i Gävle enligt ISO 14001. Certifieringen omfattar undervisning och forskning i samverkan med det omgivande samhället. Vi ligger därför i framkant när det gäller att arbeta med hållbar utveckling och det är vi oerhört stolta över!

Forskningsprofiler

Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv är Högskolans övergripande forskningsprofiler. Viktiga delar inom denna är Samhällsbyggnad, med inriktning mot hållbar byggd miljö, samt Belastningsskador, med syfte att förebygga arbetsrelaterade skador. År 2010 fick Högskolan i Gävle rätt att bedriva egen forskarutbildning inom profilområdet Byggd miljö och 2012 fick vi den rätten även för profilområdet Hälsofrämjande arbetsliv.

Snabbfakta​

  • Antal studenter: 16 000
  • Antal medarbetare: 750
  • Utbildningsprogram och påbyggnadsutbildningar: ca 50
  • Antal kurser: ca 350

Distansutbildning

Snabbare än de mer traditionella universiteten och högskolorna har vi anpassat utbildningarna till marknadens krav och vågat prova nya undervisningsformer, bland annat olika former av distansutbildning. Högskolan i Gävle är idag ett av Sveriges ledande lärosäten när det gäller distansutbildning.

Vissa distansutbildningar har ett begränsat antal sammankomster vid Högskolan i Gävle, andra har sammankomster på en av campusorterna. Distansutbildning som är ortsoberoende baseras enbart på modernt IT-stöd.

Det stora utbudet av distanskurser gör att studenter kan bo på hemorten och ändå bedriva akademiska studier.

Campus

Vårt campus på Kungsbäck i Gävle erbjuder en härlig studiemiljö med alla utbildningar samlade på ett ställe. Ett kunskapens kvarter bara några minuter från centrum.

Högskolan ligger naturskönt med Gavleån och Boulognerskogen som närmaste grannar. De varsamt ombyggda regementskasernerna har skapat ett samlat campus där det är nära mellan studenter, lärare och forskare. En högskola med regional förankring och ett kontaktnät över hela världen.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)