Alla våra program och kurser
Högskolan i Gävle erbjuder dig en kreativ studiemiljö på en miljöcertifierad högskola. Här finns alla utbildningar samlade på ett och samma campus. Läs på hel- eller halvfart, på kvällstid eller på distans eller via internet. Valet är ditt!
Utbildningsområden
Ett utbildningsprogram är en kombination av olika kurser som du läser i en viss ordning och som leder fram till en examen. Högskolan i Gävle har ett 60-tal utbildningsprogram med en studietid på ett till fem år. Som programstudent är du antingen garanterad plats eller har företräde till de kurser som ingår. Inom de flesta program kan du också välja mellan olika fördjupningskurser och på så vis själv påverka din utbildning. Högskolan i Gävle har utbildningsprogram inom följande områden.
På Högskolan i Gävle kan du läsa fristående kurser på både grundnivå och avancerad nivå, vilket ger dig valfrihet att själv kombinera ämnen i din utbildning.
Efter godkänt Tekniskt basår eller Bastermin har du en reserverad plats på något av våra högskoleingenjörs- eller civilingenjörsprogram. Förutom behörighet till våra ingenjörsutbildningar får du även andra fördelar så att du kan förbereda dig för...
Fem års studier och examen på avancerad nivå ger dig de fördjupade kunskaper som efterfrågas alltmer för att hantera framtida samhällsutmaningar.
Vill du vara med och skapa produkter, tjänster och platser för morgondagen? Utbildningen i industridesign fokuserar på biobaserade material och hållbarhet för framtiden.
Kunskaper inom ekonomi efterfrågas i alla verksamheter. Därför är ekonomistudier en av de säkrare investeringar du kan göra
Att arbeta med det friska hos människor intresserar många. Allt fler lockas av en arbetsdag som är fylld med personliga möten för att vägleda och coacha människor i att stärka deras självkänsla och hälsa.
Under samlingsnamnet Högskoleingenjör döljer sig flera inriktningar. Det gemensamma är den tekniska kunskapen och goda framtidsutsikter. Formen för studierna varierar där Co-op betyder att en del är förlagd ute i näringslivet.
Frågor om livsåskådning och religion får allt större betydelse i och med globaliseringen. Hur bygger vi ett samhälle där oliktänkande människor kan förstå varandra bättre och leva i symbios?
Behovet av behöriga och legitimerade lärare inom förskola och skola är stort. Här kan du utbilda dig till förskollärare, grundlärare, högstadielärare eller gymnasielärare.
Inom teknik, data och samhällsbyggnad kan du både jobba övergripande och specialiserat, med stora möjligheter till intressanta yrken eller forskning.
Studier på avancerad nivå förbereder i flera fall för forskarstudier. Några program bedrivs på distans och några på halvfart.
Är du intresserad av människor, kan du troligen hitta en utbildning här. Med kunskaper om hur samhället och vår livssituation påverkar oss kan vi både förebygga och bota problem och ohälsa.
Finansieras av Europeiska unionen – NextGenerationEU
EU har inrättat ett tillfälligt återhämtningsinstrument, NextGenerationEU (NGEU).Satsningen ska bidra till att reparera de akuta ekonomiska och sociala skadorna till följd av pandemin. Det ska också bidra till att bygga ett EU som är mer miljövänligt, digitalt och resilient, samt bättre anpassat till nuvarande och kommande utmaningar. En del av våra utbildningar har delfinansierats med medel från Faciliteten för återhämtning och resiliens (RRF) som är en del av NGEU. För mer detaljerad information om RRF hänvisar vi till regeringens återhämtningsplan: Regeringskansliet, Sveriges återhämtningsplan. Länk till annan webbplats.
Sidan uppdaterades 2024-06-24