Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 19 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning.

Brett utbud av utbildningar på naturskönt campus

Hos oss kan du välja mellan ett 60-tal olika program och ett stort antal fristående kurser. Du kan läsa på hel- eller halvfart, på kvällstid, på distans eller via internet. Väljer du att plugga på campus har du gång- och cykelavstånd till både Gävle city och Gävle central. Alla våra utbildningar finns på ett och samma campus vilket gör att du kan känna dig som hemma under hela studietiden.

Ett campus med närhet till allt

På ett av Sveriges vackraste campus, alldeles intill Regementsparken, Gavleån och Boulognerskogen kan du studera med tillgång till ett bibliotek av högsta klass. I vårt bibliotek finns utöver kurs- och referenslitteratur också enskilda studieplatser, grupprum, tysta rum och kunnig personal att ta hjälp av.

Våra lärare på Högskolan i Gävle är tillgängliga för våra studenter och vi erbjuder även flera stödfunktioner för studenterna, till exempel studenthälsa, studievägledning och studentombud.

Utbildningar som ger jobb

Att utbildningarna ska leda till jobb är viktigt för oss på Högskolan i Gävle.
Vi samverkar mycket med näringslivet, kommuner och regioner för att erbjuda våra studenter chansen att få arbetslivserfarenhet redan under utbildningen. Vissa program har verksamhetsförlagd utbildning (VFU), medan andra har projekt på företag. Flera ingenjörsprogram erbjuder dessutom utbildningsformen Co-op, vilket innebär att du varvar studierna med betalda arbetsperioder.

Studentstaden Gävle

I Gävle är studenterna i fokus. Med en aktiv studentkår och flera studentföreningar som gör studietiden extra rolig kan du vara säker på att din studietid i Gävle blir riktigt minnesvärd. Gävle är en idrottsstad som också har ett stort utbud av kulturevenemang och gott om alternativ för de shoppingsugna – dessutom ofta med studentrabatter.

Studera med funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning ska så långt som möjligt kunna studera på Högskolan i Gävle på lika villkor som andra. Du har då möjlighet att ansöka om riktat pedagogiskt stöd.

Bostadsgaranti

Gävle kommun erbjuder studenterna på Högskolan i Gävle bostadsgaranti. Du kan välja mellan att bo i en traditionell studentkorridor eller i en egen lägenhet. Bostäderna finns i flera olika områden i Gävle och du hittar flera av dem alldeles intill Högskolan. Området runt campus utvecklas hela tiden och arbetet pågår med att färdigställa 400 nya bostäder samt affär och kafé bara 500 meter från campus.

Studera där du är – i Sverige eller utomlands

Att utbyta erfarenheter med människor och lärosäten i andra kulturer har en lång tradition hos oss på Högskolan i Gävle. Vill du ut och resa finns det goda möjligheter att studera delar av din studietid utomlands, antingen via våra utbytesavtal eller via SIDA-finansierade samarbetsprojekt. Högskolan tar även emot ett stort antal internationella studenter. Det sker oftast via något av våra samarbetsavtal med lärosäten i Europa, Asien och Nordamerika.

Träffa oss!

Varje år arrangerar vi Högskoledag, Ingenjörsaktiviteter och Öppet hus
som du är välkommen att besöka. Förutom det kan du själv komma hit och skugga en student, eller ta med några vänner och besöka oss i grupp. Du kan också träffa oss på utbildningsmässor, eller när vi besöker gymnasieskolor i regionen under våren.

Kontakta oss

Marknadsföring och studentrekrytering, profilbild

Marknadsföring och studentrekrytering

Avdelning för kommunikation och samverkan

Logga Intertek

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling är viktigt för oss på Högskolan i Gävle. Därför erbjuder vi flera utbildningar med inriktning mot just miljö och hållbar utveckling. Sedan 2004 är vi dessutom miljöcertifierade och vi jobbar ständigt med förbättringar för en mer hållbar planet.

Läs mer om vårt arbete med hållbar utveckling

Sidan uppdaterades 2024-05-02