Gå till eugreenalliance
Sök

Studentintervju

Här kan du läsa intervjuer med några av våra studenter på Förskollärarprogrammet. De berättar vad de tycker om utbildningen och om hur det är att bo och plugga i Gävle.

Gabriella Frisk

Gabriella Frisk

Ålder: 22
Hemort: Bollnäs
Program: Förskollärarprogrammet

När jag tänker på mitt framtida jobb så ser jag bara förskola och barn. Det är det jag vill jobba med så det var inte svårt att välja

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Gävle är en stad som ligger på lagom avstånd (cirka 10 mil från där jag bor) som jag även känner till och trivs i. Därför kändes det självklart att söka till HiG.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag kan inte tänka mig ett annat yrke än förskollärare. När jag tänker på mitt framtida jobb så ser jag bara förskola och barn. Det är det jag vill jobba med så det var inte svårt att välja!

Vad är det bästa med utbildningen?
Att man får mycket fritid. Jag tyckte det var svårt första terminen att planera mina studier, men att man har ett fritt upplägg är super. Huvudsaken uppgifterna kommer in i tid, sen spelar det ingen roll när eller vart man gjort uppgifterna. Det skönaste är att man inte måste vistas i skollokaler varje dag, utan att man ibland kan ligga hemma i sängen och läsa kurslitteratur alternativt skriva uppgift. Jag tycker även att praktikperioderna (VFU) är super. Har dock bara haft en än så länge men jag längtar ihjäl mig tills nästa gång!

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Här vill jag verkligen ta upp praktiken, eller verksamhetsförlagd utbildning som det så fint heter. VFU är förkortningen i alla fall. Man har en tilldelad förskola som man återkommer till. När det ska göras uppgifter, till exempel experiment, gör jag det på min VFU-förskola. Jag är även på förskolan under VFU-perioderna. Jag tycker att det är superkul att ha kontakt med förskola och förskollärare under studietiden för att få in en fot i verksamheten men även få tips och stöttning från förskollärarna. Det är verkligen ett stort plus på förskollärarprogrammet.

Vad är det bästa med Gävle?
Att det alltid finns något att göra. Stort utbud på aktiviteter, så som pubar och barer, bio, studentföreningar och så vidare. Man har aldrig tråkigt i Gävle helt enkelt.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Förskollärare, såklart!

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Om du funderar på att söka så sök! Du kan alltid tacka nej, men om du inte sökt har du inte den möjligheten. Jag skulle även rekommendera att skugga en student. Du får en helt annan inblick i vad studierna går ut på när du får vara med en student under en dag. Rekommenderar starkt!

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)